Tenis - 23.07.2021 20:51

Tsitsipas žiada zmenu pravidiel. Chce odstrániť konkrétnu anomáliu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Takmer v každom športe tréner odovzdáva počas celého zápasu pokyny svojim zverencom a pokiaľ treba, v krátkosti si ich zvolá na niekoľko rýchlych a osobných pokynov. Tenis je však výnimkou a v ňom sa striktne dbá na to, aby sa kouč z tribúny do vedenia svojho zverenca nezapájal. Grék Stefanos Tsitsipas sa zaangažoval v snahe túto anomáliu odstrániť a cez sociálne siete otvorene kritizoval toto hlúpe tenisové pravidlo.

"Tenis je zrejme jediným športom, v ktorom takáto možnosť neexistuje. Je čas na modernizáciu," napísal 22-ročný rodák z Atén. Aktuálna situácia je taká, že žiaden hráč nemôže medzi výmenami prehovoriť so svojím trénerom a počas hry je odkázaný prakticky výlučne na seba. Porušenie tohto pravidla vynesie až päťtisícovú pokutu. Pár dobre mienených rád by pritom často pomohlo a nie nadarmo si hviezdy okruhov ATP aj WTA platia expertov na túto funkciu.


Po finále Roland Garos vypadol Tsitsipas v prvom kole Wimbledonu a druhom v Hamburgu

Tsitsipasov návrh vyvolal veľkú diskusiu s fanúšikmi. Niektorí boli za, iní proti. Aktuálna svetová štvorka neostala len pri zúfalom zvolaní, ale celú diskusiu na svojom profile moderoval a aktívne sa do nej zapájal. "Tenis sa musí zmodernizovať. Je to však náročné, pretože tradícia v ňom má silné a prevládajúce postavenie," uznal víťaz Turnaja majstrov 2019, ktorý sa aktuálne chystá na vstup do olympijského turnaja. Ten obstará v nedeľu ráno nášho času proti Philippovi Kohlschreiberovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora