Tenis - 07.08.2021 15:44

Tenisové olympijské zlato zavítalo aj na bratislavské kurty

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Ženský olympijský tenisový turnaj priniesol do českej republiky veľa radosti. Duo Krejčíková-Siniaková ovládlo štvorhru, zatiaľ čo v singli získala striebro Markéta Vondroušová. Jej finálová premožiteľa Belinda Bencicová síce reprezentuje Švajčiarsko, no má slovenské korene a potešiť sa preto prišla aj na slovenské kurty. Zavítala do areálu Tenisového klubu Slovan Bratislava, kde už pred dvomi rokmi trénovala a následne zaň hrala aj v slovenskej extralige.

Tenistka so slovenskými rodičmi odľahčene konštatovala, že sa v našom hlavnom meste na olympiádu pripravila veľmi dobre. Na samotnom turnaji zdolala Rybakinovú, Pavľučenkovovú či Krejčíkovú. Vo výbornom svetle sa predviedla aj v doubli, kde po boku Viktorije Golubičovej brala striebro. "Na olympijské hry som nešla ako turistka, ale rozhodne som nečakala taký úspech. Mala som ťažký žreb a najmä spočiatku som bola nervózna," zhodnotila svoje účinkovanie, pričom najväčšiu nervozitu vraj pociťovala počas semifinálového duelu.

Na Slovensku prijala Bencicová gratulácie aj veľkú kyticu kvetov. Tvrdí pritom, že na Slovákov myslela aj v Tokiu: "Vo fitku som sa pozerala na Milošovu (pozn. red. Mečířovu) fotku a aspoň takto ma na diaľku motivoval. Celkovo na olympiáde mi veľmi pomohol aj môj priateľ a kondičný tréner Martin Hromkovič. Najmä tie tokijské horúčavy som zvládala veľmi dobre,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora