Tenis - 02.09.2021 18:39

Mala pocit, že si zlomila ruku, duel i tak vyhrala

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Veľké turnaje a súťaže sú špecifické aj tým, že športovci sú schopní zaťať zuby, siahnuť do hlbokých rezerv svojich síl a vydržať aj veci, ktoré by ich inak odrovnali. Rozprávať by vedela bieloruská tenistka Aryna Sabalenková, ktorá postúpila do tretieho kola US Open, no zvádzala pritom tuhý a intenzívny boj. Ani nie tak so Slovinkou Tamarou Zidanšekovou. Tú zdolala presvedčivo 6:3 a 6:1, čo jej trvalo šesťdesiatjeden minút. Bielourska pri jednej z výmen škaredo spadla a zranila si pritom pravé zápästie. To jej škaredo opuchlo a sama sa bála, či si náhodou nezlomila ruku.

Zápästie opuchlo, prsty začali tmavnúť. Niet divu, že sa Sabalenková s veľkou nevôľou pozerala na svoje zranenie, s ktorým mala dohrať zápas. "Naozaj som sa zľakla, že som si to zlomila a mimoriadne to bolelo. Som však šťastná, že som zápas dotiahla. Mám pred sebou deň, počas ktorého budem sledovať, ako sa to vyvíja a snáď sa stihnem zotaviť," povedala pred duelom s Američankou Danielle Rose Collinsovou, ktorej patrí vo svetovom poradí 29. miesto. Sabalenková je pritom na priebežnom druhom mieste za Aslehigh Bartyovou. Duel je naplánovaný na stredajší podvečer nášho času.

Veľké prekvapenie na úkor vysoko postavených tenistiek sa zatiaľ na americkom Grand Slame nediali. V hre je svetová jednotka Bartyová aj trojka Naomi Osaková, ktorá bola iniciátorkou myšlienky, že tohtoročné sa tohtoročným US Open nesie myšlienka duševného zdravia. Japonke cestu mierne uľahčila Srbka Oľga Danilovićová, ktorá na druhé kolo nenastúpila pre chorobu. Ako však upozorňujú organizátori, nebol ňou covid-19.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora