Tenis - 06.09.2021 11:33

Americký tenista dostal kurióznu pokutu za tašku

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

"Myslel som si, že je to vtip, ktorý si na môj účet spravilo US Open. Desaťtisíc za ružovú tašku? To myslíte vážne?" reagoval americký tenista Reilly Opelka na pokutu, ktorú mu udelili organizátori grandslamového podujatia vo Flushing Meadows za tašku s nepovoleným logom. Na nej bol názov antwerpskej galérie Tima Van Laerea, ktoré presahovalo maximálne povolené rozmery.

24. hráč svetového poradia bol pred vstupom na kurt upozornený rozhodcom, že logo na jeho taške je priveľké a môže z neho mať problémy. S rovnakou taškou však nastúpil aj v júni na French Open, kde formálny rozdiel niekoľkých centimetrov nik neriešil. "To logo sme si dali osobitne vyrobiť. Všimli sme si, že je priveľké, snažili sme sa ho zmenšiť, ale stala sa chyba pri výbore pre konverziu rozmerov v Európe," vysvetľoval Opelka problém, do ktorého sa dostal v zápase 2. kola proti Lorenzovi Musettimu.

Američan medzičasom zvládol aj svoju ďalšiu turnajovú prekážku, Nikoloza Basilashviliho, no téma jeho tašky je stále horúca. O pokute sa pritom dozvedel od novinárov a organizátori sa mu pripomenuli až následne. "Snáď moje peniaze aspoň poslúžia na dobrú vec, keď mi už chcú vziať 10 tisíc. Dúfam, že neskončia u nejakej veľkej firmy," sarkasticky povedal médiám 24-ročný rodák z Michiganu.