Tenis - 14.09.2021 16:01

Vstup medzi nesmrteľných sa zrušil v troch setoch. Djokovič na tlačovke plakal

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Len piatim hráčom sa v histórii podarilo v priebehu jedného kalendárneho roka vyhrať všetky štyri grandslamové podujatia. Novak Djokovič bol v nedeľu mimoriadne blízko k tomu, aby sa do tohto výnimočného klubu zaradil, no svoju šancu premárnil. Už z predzápasových vyjadrení bolo zrejmé, ako veľmi Srbovi záleží na tom, aby zvládol finále US Open proti Daniilovi Medvedevovi a doplnil partiu Steffi Grafovej, Margaret Courtovej, Roda Lavera, Maureen Connollyovej Brinkerovej a Dona Budgea. Povestný najťažší posledný krok však nezvládol a ruský súper ho z kurtu vyprevadil v troch setoch za 137 minút.

Už bezprostredne po nezvládnutom zápase bolo na Djokovičovi vidieť obrovské sklamanie a na následnej tlačovej konferencii dal emóciám voľný priebeh. "Cítim úľavu alebo skôr únavu z toho všetkého. Tlak a očakávania boli pred US Open obrovské. Bez ohľadu na to, ako som sa snažil zostať koncentrovaný na ďalšie a ďalšie kroky, celý proces bol veľmi vyčerpávajúci. Cítim sklamanie a smútok, pretože som premrhal veľkú príležitosť," prezradil s neúspešnou snahou ostať nad vecou. K prehranému zápasu pokorne dodal: "Musím byť hrdý na to, čo som dokázal v tomto roku. Tá víťazná cesta bola úchvatná so všetkými svojimi zastávkami a to je niečo, čo mi nikto nevezme. Potom prišlo newyorské finále a v ňom zjavne lepší hráč ako som ja. Stále som bol pol kroka za súperom,"

Podobná šanca sa s veľkou pravdepodobnosťou už aktuálnej svetovej jednotke nenaskytne. V závere tlačovej konferencie pritom sám naznačil, že motivácia do ďalších rokov sa mu bude hľadať o čosi ťažšie. Dobre si uvedomuje, že už nie je len profesionálnym športovcom. "Snažím sa pozerať na život ako na celok, nielen cez tenis. Som aj manžel a otec a to sú úplne iné priority. Chcel by som byť viac s deťmi. Sľúbil som im to, pretože si navzájom chýbame," povedal so zaslzenými očami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora