Tenis - 13.12.2021 10:01

Bencicová na švajčiarskom športovom tróne, medzi mužmi vyhral Odermatt

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Aj keď sa sezóna pre najlepšie svetové tenistky už dávno skončila, Belinda Bencicová má aj polovici decembra dôvod na úsmev. Olympijská zlatá medaila z Tokia posunula 24-ročnú tenistku so slovenskými rodičmi k titulu najlepšej športovkyne Švajčiarska za rok 2021. V mužskej kategórii sa tento honor ušiel zjazdárovi Marcovi Odermattovi. Najlepších ocenili na nedeľňajšej slávnosti v Zürichu.

Bencicová dostala v hlasovaní odborníkov spomedzi špičkových športovcov a zástupcov médií ako aj televíznych divákov 26,28 percenta hlasov. Tenistka s veľkým vzťahom k Slovensku síce v roku 2021 nevyhrala žiadny turnaj na okruhu WTA, ale zažiarila na olympijských hrách v Tokiu, kde brala zlato vo dvojhre a striebro vo štvorhre. Na druhé miesto v prestížnej ankete odsunula olympijskú víťazku v horskej cyklistike Jolandu Neffovú a na tretie veľkú rivalku Petry Vlhovej v súboji o veľký glóbus vo Svetovom pohári zjazdárok a tiež dvojnásobnú majsterku sveta z Cortiny d'Ampezzo Laru Gutovú-Behramiovú. Neffová získala 20,2 percenta a Gutová-Behramiová 17,58 percenta hlasov.

"Mám obrovskú radosť, že som uspela v tejto obrovskej konkurencii neuveriteľných švajčiarskych športovkýň. Veľmi si vážim, že som sa ocitla už len v užšej nominácii. Toto bol veľmi úspešný rok pre švajčiarske športovkyne," uviedla Belinda Bencicová vo videu na portáli denníka Blick.

V mužskom hlasovaní Marco Odermatt zdolal ďalšieho zjazdára Beata Feuza a plavca Jérémyho Desplanchesa. Tímom roka sa stali futbalisti Švajčiarska, ktorí suverénne postúpili na MS 2022 a na tohtoročných majstrovstvách Európy v osemfinále senzačne vyradili úradujúcich majstrov sveta Francúzov.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora