Tenis - 20.01.2022 16:37

Úder roka? Carreño-Busta zahral a zabodoval na polovici súpera

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube
Pablo Carreňo-Busta

Po veľkom boji sa španielsky tenista Pablo Carreño-Busta dostal do tretieho kola mužského turnaja Australian Open. Zvládol päťsetový zápas s Holanďanom Tallonom Griekspoorom a pomohol si pritom aj úderom, ktorý sa zaradí medzi najlepšie na celom turnaji. Loptičku totiž triafal zo vzduchu nad súperovou polovicou, čo je situácia, do ktorej sa hráč zvyčajne v zápase nedostáva.

Náročná výmena v treťom sete ho však prinútila reagovať na Holanďanov volej, po ktorom loptička rotovala nad sieťou. Šprintujúci Carreño-Busta prekĺzol medzi sieťou a umpirovým rozhodcom, aby následne zahral úder pozdĺž siete.

Griekspoor venoval rozhodcovi neveriacky pohľad, či niečo podobné je možné zahrať a následne nechápavo krútil hlavou nad spôsobom, akým stratil dôležitú výmenu. Španiel totiž udržal svoj servis a dostal sa do vedenia 5:3 po tom, ako si úvodné dva sety hráči rozdelili. Stretnutie však pokračovalo ešte viac ako dve hodiny. Turnajová devätnástka musela absolvovať dva tiebreaky a v ďalšom kole sa môže tešiť na Sebastiana Kordu. Aj Američan absolvoval v druhom kole päťsetový zápas proti Corentinovi Moutetovi.