Novinky - 25.07.2012 08:28

Náš tajný tromf olympiády bude triatlonista Richard Varga (23)

Vladimír Zápala Autor: Vladimír Zápala | Zdroj: noviny.sk

Tichá voda brehy myje

Z vody vybiehal opäť medzi prvými. Po 750- tich metroch plávania, 20-tich kilometroch v sedle bicykla a piatich kilometroch behu sa dostal do cieľa na 21. pozícii, čím o 1 priečku vylepšil svoje doterajšie maximum z Madridu. Slovenský reprezentant  z bratislavského J&T spor teamu si tak druhýkrát v kariére pripísal body do klasifikácie svetového šampionátu a v priebežnom poradí sa posunul na 56. miesto.

Tri športy v jednom

Triatlon je individuálny šport, v ktorom musí pretekár absolvovať tri športy - plávanie, cyklistiku a beh, a to bezprostredne po sebe. Svoj debut zažila táto disciplína na OH 2002 v Sydney. Triatlon delíme na šprint triatlon, krátky (olympijský) triatlon, stredný, krátky triatlon a Ironman. Hlavným kritériom tohto rozdelenia je dĺžka trasy. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zdroj: ISIFA
Vladimír Zápala

Vladimír Zápala

Vyštudoval som FTVŠ UK, pracoval som ako futbalový tréner v Tatrane Devín a ŠK Slovan Bratislava, 4 roky som učil na Gymnáziu Alberta Einsteina v Bratislave a potom som už začal pracovať ako športový redaktor: Najskôr v bratislavskom Večerníku, neskôr vo VTV, TV Luna, Denníku Šport, no a potom som sa ukotvil v TV JOJ, kde pracujem už 20 rokov. Od založenia tejto televízie až doteraz. Som 33 rokov šťastne ženatý, mám dve pekné dcéry a 4 nádherné vnúčatá - troch chlapcov a zatiaľ jednu slečnu.

Viac článkov od autora