Novinky - 03.09.2012 09:10

Triatlonista Varga (23) sa konečne dočkal! Je vicemajster Európy

Mária Dulaiová Autor: Mária Dulaiová | Zdroj: noviny.sk

Tradične, v plávaní najlepší

"50 metrov pred cieľom som videl pásku. Bol som prvý a preblesklo mi hlavou, že kurnik - to musím aj vyhrať," povedal Varga. Na Európskom šampionáte do 23 rokov v Španielsku bol už tradične najrýchlejším v plávaní. No tentoraz sa aj na bicykli a v behu držal na prvých priečkach.

Povzbudenie pred majstrovstvami

V cieli ho napokon od zlata, ktoré napokon získal Francúz Le Corre, delili iba sekundy. "Bol naozaj rýchlejší a mne stvrdli nohy," dodal. Po 22. mieste na olympiáde v Londýne, 9. priečke na pretekoch Svetového pohára v Štokholme je titul vicemajstra Európy povzbudením pred ďalšími podujatiami. "Zopár pretekov vo Francúzsku a nasleduje finále majstrovstiev sveta v októbri na Novom Zélande," hovorí Varga.

Domov sa do dostane na budúci týždeň, no oddychovať nebude. V Bratislave totiž absolvuje ďalší triatlon.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zdroj: SITA
Mária Dulaiová

Mária Dulaiová

Až na rok strávený prácou pre ŽSR, to bolo vždy o novinárskej práci. Košický večer, Lúč, televízie Kabel Plus, Naša Košice, TV Global a napokon JOJ. A ďalšie noviny a školský rozhlas už počas základnej školy a gymnázia. A tak asi nikoho neprekvapí, že mám vyštudovanú žurnalistiku na UK v Bratislave. Po rokoch na štadiónoch a ihriskách ako športová redaktorka som sa v roku 2015 vrátila k tomu, kde som kedysi začínala - k domácemu i zahraničnému spravodajstvu z bežného i politického života. Bola to výzva a dodnes je, takže sa vlastne stále učím niečo nové. Vyskúšala som si ako sa robí dokumentárny film i píše kniha. Jednoducho - mám šťastie, že robím to, čo ma vždy bavilo. Navyše v kolektíve super ľudí, a to platí aj o predchádzajúcich zamestnaniach. Pokiaľ ide o záľuby - šport bol a vždy ostane mojou srdcovkou. Rovnako ako túlanie sa po svete a motorky a čítanie a… tento zoznam by bol dosť dlhý, tak ostaňme pri týchto. A pokiaľ ide o to, čo ma ženie ďalej či motivuje? Jednoducho - zvedavosť.

Viac článkov od autora