Novinky - 22.10.2012 09:30

Richard Varga sa v Aucklande zaradil do svetovej triatlonovej špičky!

Vladimír Zápala Autor: Vladimír Zápala | Zdroj: SITA/noviny.sk/TV JOJ

Vo vode najrýchlejší

Slovenský reprezentant Richard Varga v záverečnom podujatí svetového šampionátu v novozélandskom Aucklande opäť potvrdil, že medzi triatlonistami je najlepším plavcom. Prvú čas pretekov absolvoval najrýchlejšie, Johnathana Brownleeyho zdolal vo vode o dve sekundy.

16. miesto je úspechom!

Aj na cyklistickej trati títo dvaja kamaráti dlho spolupracovali, no v behu už favorizovaný Brit slovenskému triatlonistovi utiekol. Víťazom záverečných pretekov svetového šampionátu sa stal Španiel Javier Gomez, ktorý vo finiši o dve sekundy predstihol Jonathana Browneelyho.  Richard Varga dobehol v Aucklande do cieľa na 16. mieste a v celkovom hodnotení sa posunul na 23. priečku.

"Pred dvoma dňami som sa cítil veľmi zle. Dnes to bolo lepšie. Bola zima a preto som sa pred pretekmi ani nešiel rozplávať. Dvakrát sa mi na trati cyklistiky podšmyklo koleso, preto som jazdil opatrne. Bola to veľmi ťažká cyklistika, ale aj celé preteky boli veľmi náročné. Som úplne vyčerpaný, ale rád, že je už koniec sezóny. S umiestnením som veľmi spokojný," cituje web triathlon.sk Richarda Vargu.

Svetovým šampiónom Jonahtan Brownlee

Majstrom sveta v triathlone sa stal Jonathan Brownlee, brat olympíjskeho víťaza z Londýna a trojnásobného svetového šampióna Alistera Brownleeyho.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Triatlonista Richard Varga
Zdroj: SITA
Vladimír Zápala

Vladimír Zápala

Vyštudoval som FTVŠ UK, pracoval som ako futbalový tréner v Tatrane Devín a ŠK Slovan Bratislava, 4 roky som učil na Gymnáziu Alberta Einsteina v Bratislave a potom som už začal pracovať ako športový redaktor: Najskôr v bratislavskom Večerníku, neskôr vo VTV, TV Luna, Denníku Šport, no a potom som sa ukotvil v TV JOJ, kde pracujem už 20 rokov. Od založenia tejto televízie až doteraz. Som 33 rokov šťastne ženatý, mám dve pekné dcéry a 4 nádherné vnúčatá - troch chlapcov a zatiaľ jednu slečnu.

Viac článkov od autora