Novinky - 11.07.2015 16:34

Triatlonista Richard Varga štyri sekundy od bronzu na ME!

Vladimír Ambrozek Autor: Vladimír Ambrozek | Zdroj: sita

V konkurencii pretekárov kategórie elity obsadil Varga v sobotňajších pretekoch 4. miesto, keď len 4 sekundy ho delili od toho, aby mu na krk zavesili bronzovú medailu. Tú získal Nór Kristian Blummenfelt. Titul majstra Európy si vybojoval Francúz David Hauss, striebro zostáva vo Švajčiarsku zásluhou Svena Riederera. Druhý slovenský reprezentant Lukas Šiška nedokončil cyklistickú časť pretekov. Medzi klasifikovanými v cieli neboli ani španielsky favorit Javier Gómez či český reprezentant Jan Čelůstka.

Majstrovstvá Európy v kategórii elite sa konali na olympijských vzdialenostiach 1,5 km plávanie, 40,8 km na bicykli a záverečný beh na 10 km. Richard Varga absolvoval plaveckú časť tradične najrýchlejšie, z vody vychádzal spoločne s Rusom Dmitrom Poľanským za 17:41 min. V cyklistickej časti sa vpredu utvorila skupina 16 pretekárov, ktorí si utvorili až dvojminútový náskok pred ostatnými. V záverečnom behu sa od ostatnýžch odpútal Francúz Hauss, ktorý zvíťazil s náskokom 18 sekúnd pred domácim Riedererom. Ten bol o tri sekundy rýchlejší ako bronzový Blummenfelt a o sedem sekúnd ako štvrtý Varga. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan (nar. 28. 1. 1989) dlhodobo sa pripravujúci v Anglicku dosiahol najlepšie umistnenie slovenského reprezentanta na ME v histórii. Varga sa pripravoval na jeden z vrcholov sezóny na sústredení vo švajčiarskych Alpách. Štvtým miestom potvrdil stabilne dobrú formu, keďže pred necelým mesiacom na európskych hrách v Baku finišoval piaty.

Výsledky muži - elite (1,5 km plávanie + 40,8 km bicykel + 10 km beh): 1. David Hauss (Fr.) 1:52:55 h, 2. Sven Riederer (Švaj.) 1:53:13, 3. Kristian Blummenfelt (Nór.) 1:53:16, 4. Richard Varga (SR) 1:53:20, 5. Thomas Bishop (V. Brit.) 1:53:22,... Lukas Šiška (SR) nedokončil

BELEK - Včera na seba na sústredení v tureckom Beleku narazili tímy FC St. Pauli a FC Winterthur. Úspešnejší bol tím z druhej nemeckej bundesligy, ktorý zdolal švajčiarskeho druholigistu 2:0. A načal ho naozaj bleskovo!

Vladimír Ambrozek

Vladimír Ambrozek

Viac článkov od autora