Novinky - 20.06.2016 09:37

Na prvom ročníku Karpatského triatlonu súťažili aj známe tváre z Jojky

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: noviny.sk/TV JOJ, Klaudia Suchomel Guzová

S myšlienkou zorganizovať triatlon v okolí hlavného mesta prišiel Richard Flimel. "Povedal som si, že aj pri Bratislave máme krásne lesy, tak prečo to nevyužiť?"

Triatlonistov čakalo 1200 metrov plávania v nádrži Lozorno, 20 kilometrov na bicykloch cez Pezinskú Babu a Biely Kríž a 12 kilometrov lesného behu.

Tváre z TV JOJ

Vonku bolo 25 stupňov, voda mala len 22. "Najviac sa obávam plávania, keďže naposledy som plával minulý rok v júli," povedal moderátor Novín  televízie JOJ Ján Mečiar. Pridala sa k nemu aj zahraničná redaktorka Adriana Mikundová. "Takúto trojkombináciu som ešte nikdy v živote neabsolvovala."

Pripravená bola aj kratšia trasa. "Plávalo sa 600 metrov, bicyklovalo 30 a bežalo 6 kilometrov, čiže presná polovica veľkého okruhu," vysvetlil organizátor súťaže Peter Pukalovič.

Organizátori ďakujú

"Veľká vďaka patri aj všetkým naoko neviditeľným, ktorí nám pomohli, aby sme si mohli užiť nádherný športový deň," zdôraznil ďalší organizátor Jozef Pukalovič. "Ďakujeme všetkým našim partnerom, viac ako stovke spoluorganizátorov, starostom obcí Lozorno, Jablonove, Pernek, Limbach a primátorovi mesta Pezinok, Lesom SR, ako aj ľuďom na okresných úradoch v Bratislave, Malackách a Pezinku, ktorí nám pomáhali zabezpečovať všetky potrebné povolenia. A v neposlednom rade príslušníkom dopravnej polície, vďaka úsiliu a nasedeniu ktorých ste si mohli bezpečné užiť celu cyklistickú trať po jedinečných lokalitách v Malých Karpatoch. Všetkým ďakujeme.“

Organizátorom ďakuje aj duchovný autor Karpatského triatlonu Richard Flimel. "Rád by som poďakoval za podporu samospráve a štátnej správe Lozorna, Jablonového, Perneku, Limbach a Pezinku, Lesom SR, ako aj policajnému zboru, bez ktorých by sa tieto krásne preteky nemohli uskutočniť."

Zvíťazil Čech

Celkovým víťazom prvého ročníka Karpatského triatlonu sa stal Čech František Kubínek, ktorý do cieľa dobehol za 2 hodiny a 35 minút. V tesnom závese za ním, s omeškaním len 20 sekúnd, dobehol Slovák Tomáš Kubek.