Program
Triatlon - 06.06.2021 18:00

Varga zablúdil vo vode. O Tokio musí zabojovať v Mexiku

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: HUSTE.tv

Preteky 2. kola ITU Svetovej série v anglickom Leedsi v triatlone sme vysielali LIVE na HUSTE.tv . Podujatia mužov aj žien komentoval Peter Kapitán. 

Slovenský triatlonista Richard Varga preteky nedokončil. Diskvalifikovali za nesprávne oboplávanie bóje v druhom plaveckom kole! Stalo sa mu to prvýkrát v kariére! na svojom facebooku k tomu napísal: "Nemôžem uveriť, čo sa dnes stalo na plávani. Zle som si prečítal mapu trate a oboplával som bójku zlou stranou. Ešte sa mi to nikdy nestalo, ale bola to len moja chyba. Som absolútne zdevastovaný, frustrovaný a sklamaný sám zo seba, keďže som dnes mal výbornú možnosť urobiť veľký krok ku kvalifikovaní sa na Oh v Tokiu. Všetko sa to rozhodne budúci týždeň poslednými kvalifikačnými pretekmi v Mexiku. Zoberie to veľa mentálnej sily, ale nevzdávam to."

Preteky v Leedsi sa nevydarili ani Romane Gajdošovej. V súťaži elite žien pritom začala veľmi dobre, počas prvých troch cyklistických kôl sa pohybovala v hlavnej skupine. Po tom, ako stratila kontakt s čelom, sa jej časová strata rýchlo zvyšovala a nakoniec ju v záverečnom cyklistickom kole stiahli z trate.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora