Novinky - 26.08.2010 13:12

Triatlon pre všetkých. V Čunove 500 pretekárov!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Podujatie je určené nielen vrcholovým športovcom, ale aj pre bežnú športovú verejnosť. Pred rokom prišli do Čunova takmer tri stovky triatlonistov. "V tomto roku registrujeme na podobných podujatiach 10 % nárast záujemcov o štart. Tento rok máme zatiaľ prihlásených 420 športovcov, sme pripravení na štart 500 účastníkov. Verím, že nám na rozdiel od vlaňajška, keď sme podujatie vplyvom nepriaznivých podmienok museli posunúť o jeden deň, tentoraz vyjde aj počasie,“ povedal hlavný organizátor Michal Varga.

Na podujatí budú štartovať aj pretekári z Ukrajiny či Česka. Pre účasť na iných európskych podujatiach budú absentovať najlepší slovenskí triatlonisti Pavol Šimko a Richard Varga. Prvýkrát sa uskutočnia aj preteky telesne postihnutých športovcov, v štafetách sa predstavia aj športovci so sklerózou multiplex. Pre rodiny je určený Family triatlon.

Program v Areáli vodných športov sa začne už ráno o 9.00 h kategóriou mladších žiakov, nebude chýbať ani verzia na inlajnových korčuliach. Hlavné preteky s olympijskými objemami 1,5 km plávania - 37 km jazdy na bicykli a 10,5 km behu sa začnú popoludní o 16.00 h. Plavecká časť je situovaná do vratného kanála čunovského areálu, cyklistická využije dunajskú hrádzu v smere do Vojky, bežecká bude opäť v centre vodného slalomu.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora