Videospomienky - 10.04.2020 12:41

Posledný gól Milana Škriniara v slovenskej lige, potom Sampdoria a Inter

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

MŠK Žilina pracuje príkladne s mládežou, nebojí sa dať šancu mladým hráčom v A-tíme a výsledkom toho sú zaujímavé persóny, ktoré spod Dubňa putujú do veľkého sveta. Z novodobej histórie stačí za všetky spomenúť Dávida Hancka, Denisa Vavra, Tomáša Hubočana, Lászla Bénesa, Martina Dúbravku či Milana Škriniara. Posledný menovaný vyletel zo žilinského hniezda len v januári 2016 a dovtedy stihol nakopiť 93 štartov v najvyššej domácej súťaži.

Znakom kvalitného stopéra je aj to, že sa dokáže presadiť vo vzdušných súbojoch a skórovať. Dôkaz o tom podložil trinástimi strelenými gólmi. V poslednej polsezóne za Šošonov strelil štyri, keď mu to postupne padlo do siete Senice, Podbrezovej, Trenčína a opäť proti Podbrezovej. Na októbrový domáci duel proti "železiarom" síce žlto-zelení nemajú ideálne spomienky. Prípadným víťazstvom nad posledným tímom sa mohli dostať na čelo tabuľky, no prehrali 1:3. Jediný žilinský gól pritom zaznamenal z bieleho bodu práve Škriniar a šlo o jeho na dlhý čas posledný fortunaligový gól v kariére.

​O tri mesiace neskôr už zarezával v talianskej Sampdorii Janov a sníval o tom, že sa raz upíše klubu kalibru Interu Miláno. Realitou sa to stalo v júli 2017. Momentálne už má na konte 135 štartov v najvyššej talianskej súťaži a jeho kvality si všimli aj ďalšie popredné európske kluby. Špekulovalo sa o Reale, Barcelone, manchesterských tímoch či Atléticu Madrid. Okrem toho sme Škriniara mohli vidieť aj v 31 zápasoch za seniorský národný tím.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora