Videospomienky - 11.04.2020 12:42

Tomáš Tatar a jeho prievan za Piešťany počas lockoutu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Sezóna 2013/13 začala v NHL pre nezhody vedenia súťaže s Hráčskou asociáciou neskôr a viaceré hviezdy sa tak po čase mohli ukázať na domácej scéne. Pre slovenskú ligu to nebol "boom" ako osem rokov predtým počas lock-outu. Jednak sme mali v profilige o hráčov menej, navyše časť z nich zlanáril Slovan Bratislava do KHL. Na našich klziskách sa však v tom čase predviedol aj Tomáš Tatar. Od jeho draftu v NHL ubehli tri roky, o miesto v Detroite bojoval cez farmársky Grand Rapids, no že ide o hráča z Ameriky, bolo poznať.

Odohrať stihol za ŠHK 37 Piešťany len osem zápasov, ale zaknihoval v nich pozoruhodnú bilanciu 5+5. Na prelome septembra a októbra šlo o jedno z najväčších hráčskych lákadiel, ktoré fanúšikovia mohli na extraligových klziskách sledovať. Trikrát sa predstavil na domácom ľade a okrem neho aj v Košiciach, Poprade, Banskej Bystrici a v Bratislave, kde hrala domáce zápasy "dvadsiatka". Raz skóroval na zimnom štadióne v bratislavskom Ružinove, okrem toho sa strelecky presadil aj proti Skaličanom, Popradčanom a dvakrát proti Banskobystričanom.

​Pre Piešťancov šlo o prvú extraligovú sezónu a nečakane v nej postúpili až do semifinále play-off. Pri tom však Tatar už nebol a začiatkom októbra sa mohol vrátiť do Ameriky, kde nazbieral osemnásť štartov za Red Wings. Od nasledujúceho roka už hrával v najlepšej lige sveta pravidelne a v štatistikách má zapísaných 600 štartov a 170 gólov. Na najcennejšiu klubovú trofej zatiaľ nedosiahol, hoci v roku 2018 k nej mal veľmi blízko. Vo farbách Vegas Golden Knights si zahral finále bojov o Stanleyho pohár proti Washingtonu Capitals.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora