Videospomienky - 14.04.2020 12:41

Rana, ktorá uzavrela strelecké konto Lászla Bénesa v slovenskej lige

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Žilinských futbalových odchovancov, ktorí zanechali výraznú stopu v najvyššej domácej súťaži a dostali sa do popredných zahraničných líg, je viac ako dosť. Patrí medzi nich aj stredopoliar Lászlo Bénes, ktorý svoje kvality slovenským priaznivcom predvádzal v rokoch 2015 až 2016. Celkovo za žilinský MŠK odohral 42 stretnutí a skóroval v nich dvakrát. "Rozlúčkový" zásah, ktorý poslal do siete Michaloviec bol parádnym kúskom, ktorý stojí hneď za niekoľko zhliadnutí.

V kalendári bol september 2015 a Žilinčania plnili v domácom prostredí pozíciu jasného favorita proti Michalovciam. Sami sa naháňali za čelom tabuľky, kým MFK Zemplín riešil najmä záchranárske práce. Až do 70. minúty bol v platnosti zradný stav 1:0 a potom sa do lopty spoza pokutového územia oprel práve Bénes. Jeho strela zapadla do siete brankára Kelemena, ktorý už mal za sebou pôsobenie v Turecku, Grécku, Česku či Poľsku a zisk troch bodov tým bol spečatený.

​Žilina v sezóne 2015/16 kotvila až na piatom mieste, a to napriek veľkej ofenzívnej sile, ktorou disponovala. Po Trenčíne to bolo mužstvo s druhým najvyšším počtom nastrieľaných gólov, o čo sa takmer rovným dielom staral Haskić, Paur, William, Mihalík, Jelić aj Špalek. Čo sa týka Bénesa, toho v júli zlanáril Mönchengladbach a stal sa z neho hráč najvyššej nemeckej súťaže. Úvod jeho bundesligového pôsobenia sprevádzali zranenia, ale veríme, že táto smola pominie a bude mať priestor predvádzať svoje kvality naplno.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora