Videospomienky - 15.04.2020 09:31

Únik veterána Žigmunda Pálffyho posledným extraligovým gólom v kariére

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

V domácej hokejovej súťaži žiaril aj ako hráč Dukly Trenčín, s ktorou v sezóne 1991/92 vybojoval federálny titul, no veľkou výzvou bolo priniesť zlato aj do rodnej Skalice. Roky 1993 až 2006 pritom trávil primárne v Amerike, v NHL si zahral za New York Islanders, Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins, v súčte nazbieral 708 štartov v profilige a následne ešte päť sezón odbojoval v zeleno-bielych farbách.

Skaličania boli veľmi blízko k majstrovskému titulu v sezóne 2008/09, kedy v play-off zdolali Trenčín aj Slovan, no vo finále podľahli Košiciam, ktorým toto hokejové obdobie jednoznačne patrilo a vybojovali zlatý hetrik. 99-bodová základná časť a ďalších 27 bodov v play-off Žigmunda Pálffyho nestačilo, no s "Céčkom" na drese to skúšal ďalej. Jeho definitívne posledný ročník v najvyššej hokejovej súťaži bol 2012/13 a aj v ňom bol suverénne najproduktívnejším hráčom Skalice a držal sa aj v popredí celoligovej konkurencie. Hoci ročnú prestávku v kariére predtým absolvoval až dvakrát, tento raz sa do akcie nevrátil.

​Posledným gólom Žigmunda Pálffyho v najvyššej slovenskej súťaži je tak ten, ktorý padol v marci 2013 proti Piešťanom. Šlo o štvrťfinálovú sériu play-off a prekvapenie roka bolo nad sily Záhorákov v sérii 4-3. Najväčšia legenda na ľadovej ploche prehovorila aj v poslednej bitke a celkom symbolicky šlo o jediný skalický gól pri prehre 1:4. V danej chvíli to bol pritom vyrovnávajúci gól, ktorý padol v početnej nevýhode a také dokážu duely vyraďovacej časti zlomiť. V extraligovom súčte má účastník piatich seniorských majstrovstiev sveta zapísaných 290 zápasov a v nich bilanciu 203+291.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora