Videospomienky - 16.04.2020 10:12

Denis Vavro takto uzavrel svoje strelecké konto v domácej súťaži

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Žilinského odchovanca Denisa Vavra si pamätáme ešte v sezóne 2017/18 ako hráča Žiliny a potom jeho kariéra nabrala rýchly spád. Dostal sa do dánskej Kodane, s ktorou sa stal majstrom Dánska a v lete 2019 sa upísal dvojnásobnému majstrovi Talianska. Boj o miesto v zostave Lazia je už komplikovanejšou záležitosťou, no my si dnes pripomenieme jeho pôsobenie pod Dubňom. Za "šošonov" nastúpil na 74 zápasov a strelil v nich deväť gólov. Presadzoval sa hlavou, ďalekonosnými strelami aj z bieleho bodu. Do poslednej spomenutej kategórie spadá gól, ktorým svoje žilinské strelecké štatistiky uzavrel.

Počas poslednej sezóny v žlto-zelenom stihol odohrať len päť fortunaligových zápasov, no neostali bez streleckého zápisu. K nemu došlo v júli 2017 proti Tatranu Prešov, no body jeho klubu nevyniesol. Šlo síce o sezónu, v ktorej sa Prešovčania s najvyššou súťažou rozlúčili a počas základnej časti vyhrali len trikrát, no toto bol jeden z tých prípadov. Žilina v pozícii favorita prehrala prestrelku pomerom 2:3. V 40. minúte realizoval Vavro pokutový kop proti skúsenému Jozefovi Talianovi a tým dal výsledku vyrovnanú podobu.

​Vavrove žilinské góly sa neobmedzovali len na najvyššiu futbalovú súťaž. Kým sa prepracoval do prvého tímu, strelecké štatistiky si zveľaďoval aj vo farbách "Béčka". Okrem toho zanechal stopu aj v predkole Európskej ligy 2015/16, keď sa v odvete druhého predkola presadil proti rumunskej Dacii Kišiňov. Šlo o ročník, v ktorého poslednom predkole Žilinčania slušne natrápili aj španielske Bilbao, keď po domácom víťazstve 3:2 prehrali odvetu 0:1. Vo všetkých európskych dueloch tejto edície absolvoval plnú minutáž.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora