Videospomienky - 17.04.2020 09:07

Zbieral najmä asistencie. Toto boli posledné góly Michala Handzuša v slovenskej lige

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Vždy je veľmi pekným gestom, keď sa profesionálny hokejista vráti po bohatej zámorskej kariére do domácej ligy, aby odovzdal kus radosti z hry fanúšikom, odovzdal skúsenosti mladším hráčom a čiastočne splatil materskému klubu to, čo doň investoval. Michal Handzuš hral za Banskú Bystricu do roku 1996. Na krátky čas sa do nej vrátil počas dvojmesačnej výluky NHL v sezóne 2012/13 a prišiel tam aj zavesiť korčule na klinec. Ešte predtým však odohral tri sezóny s dvomi striebrami a jedným zlatom. Dvanásťgólová predposledná sezóna kariéry patrila medzi tie strelecky najvydarenejšie.

​Pre tohto hokejistu bol najväčšou devízou obrovský prehľad a v hre a s ním spojené rozdávanie asistencií. Napriek tomu si možno pripomenúť jeho posledný extraligový hetrik. Tým "poctil" v novembri 2015 HK Orange 20. Člen elitnej partie hokejistov s vyše tisíckou absolvovaných stretnutí v NHL sa do farieb HC '05 iClinic Banská Bystrica presunul v decembri 2014 a naskakoval tak do rozbehnutej sezóny. Napriek tomu v nej dokázal nahrať okrúhlych tridsať bodov a zahral si finále play-off, v ktorom "baranov" zastavili Košičania. Striebornú príchuť mal aj nasledujúci ročník Handzuša pod Urpínom. Tento raz už kompletný, rovnako v súčte s 30 kanadskými bodmi. Vyšlo to až do tretice. V ročníku 2016/17 sa Banskobystričania stali prvý raz v klubovej histórii majstrami Slovenska a započali tak svoj zlatý hetrik.

​Pri tom už Handzuš nebol. Aktívnu kariéru ukončil s pohárom v rukách v apríli 2017. Počas základnej časti skóroval jediný raz, no vo štvrťfinále si tieto štatistiky vylepšil ďalšími štyrmi zásahmi. Proti Novým Zámkom odohral hneď dva dvojgólové duely a pri spečatení triumfu 4-1 na zápasy bol mužom zápasu. Asistoval na úvodný gól a následne sám dvakrát skóroval. V semifinále proti Martinu ani vo finále proti Nitre sa mu už sieť rozvlniť nepodarilo, no nikomu v Bystrici to nevadilo. Začalo sa totiž najvydarenejšie obdobie v klubovej histórii.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora