Videospomienky - 19.04.2020 09:43

Inštinkt tichého zabijaka: posledné góly Miroslava Šatana v slovenskej lige

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Spomienkový článok na kariéru bývalého útočníka Miroslava Šatana by mal rozsah štandardnej bakalárskej práce, preto sa obmedzíme len na stručné pripomenutie jeho ofenzívnych kvalít. V NHL nastrieľal 384 gólov, ďalšie desiatky pridal v reprezentačnom drese, činil sa aj v KHL či federálnej česko-slovenskej súťaži a slovenské extraligové gólové štatistiky sa mu zastavili na čísle 117. Väčšina z nich padala vo farbách Slovana Bratislava, za ktorý aj ukončil svoju aktívnu hráčsku kariéru. V ročníku 2011/12 mu pomohol k zisku slovenského majstrovského titulu a následne s ním dva roky pobudol v Rusku.

Aby sme si pripomenuli jeho posledné zásahy v slovenskej lige, zájsť treba do majstrovskej sezóny, v ktorej belasí končili dlhodobú časť na treťom mieste a v play-off pokorili Žilinu, Duklu Trenčín a nakoniec aj HC Košice. Šatan skóroval 31krát, bol piatym najlepším strelcom základnej časti a tretím najlepším vo vyraďovacej fáze. Štyrikrát počas tejto sezóny absolvovala najväčšia hviezda bratislavského klubu viacgólový zápas a posledný jeho hetrik sa zrodil v októbri 2011 proti Nitre. Bol to práve jeden z tých duelov, v ktorých "tichý zabijak" ukázal, akou dôležitou postavou pre svoj tím je. Hoci sa tím u celku zo spodku tabuľky trápil, vzal dianie do svojich rúk a s bilanciou 3+0 sa stal mužom zápasu.

​Aj po tomto vystúpení ešte padali ďalšie góly kapitána HC Slovan. Vôbec posledné v najvyššej domácej súťaži zaznamenal v pamätnom sedemzápasovom finále proti Košiciam. Počas neho sieť napol trikrát, naposledy v predposlednom zápase. Pri víťazstve 6:3 šlo dokonca o gól víťazný, stav série bol vyrovnaný na 3-3 a všetko sa mohlo chystať na kľúčovú a rozhodujúcu bitku na východe republiky, v Steel Arene.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora