Videospomienky - 20.04.2020 09:07

Nekompromisný výpad Juraja Halenára s posledným gólom za Slovan

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Mimoriadne vycibreným čuchom na góly Juraja Halenára sa svojho času kochali fanúšikovia Interu Bratislava, Artmedie Petržalka aj ŠK Slovan. Počas sezóny 2014/15 sa dostal na métu 125 presných zásahov a stal sa tak historicky najlepším strelcom slovenskej ligy. Väčšinu svojich gólov pritom nastrieľal v drese najslávnejšieho bratislavského mužstva, s ktorým sa stal štyrikrát šampiónom a trikrát víťazom Slovenského pohára.

Medzi pamätné momenty Halenárovej kariéry sa radí aj púť Artmedie predkolami Ligy majstrov v roku 2005, najmä keď ako neznámy mladík hetrikom zostrelil slávny Celtic Glasgow. Člen Klubu ligových kanonierov strieľal svoje posledné góly v elitnej domácej súťaži počas ročníka 2014/15 a ako definitívne posledný do histórie vstúpil ten, ktorý padol v novembri 2014 proti Košiciam. Bratislavsko-košická hokejová rivalita bola už druhý rok v úzadí a vo futbale mali belasí aj vďaka strelcom ako Halenár navrch. Tento konkrétny zápas vyhrali 3:0, čo zariadil Kristián Kolčák, František Kubík a v 82. minúte z brejku aj topkanonier.

​Bronzový medailista z európskeho šampionátu osemnásťročných v roku 2002 síce nikdy nenaplnil prognózy a predpovede o tom, že sa raz presadí v slávnom a veľkom európskom klube, no na slovenskej futbalovej scéne si jeho ofenzívne kvality a množstvo gólov pamätáme s prívlastkom "rekordné". Podobne impozantná je aj jeho zbierka deviatich trofejí. O to väčším zármutkom bola informácia o jeho smrti v júni 2018. Jeho telo bolo nájdené v bratislavskom lesoparku krátko po dovŕšení 35. narodenín.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora