Videospomienky - 21.04.2020 08:57

Dôkaz, že Ján Pardavý bol veľmi platným hráčom aj v poslednej sezóne

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Hokejová verejnosť ho dnes vníma už ako trénera či hokejového experta, no ešte predtým si prežil úspešnú hráčsku kariéru, počas ktorej zanechal stopu vo federálnej lige, na Slovensku, v Česku, na fínskych, švédskych, ruských aj francúzskych klziskách. Posledné tri sezóny aktívnej kariéry absolvoval v najvyššej francúzskej súťaži, no my si môžeme pripomenúť ročník 2012/13, kedy s "Céčkom" na drese zarezával vo farbách materskej Dukly Trenčín. Ján Pardavý má v najvyššej domácej súťaži absolvovaných 424 zápasov a v nich 142 strelených gólov. Posledný z jeho presných zásahov padol vo februári 2013 proti Piešťanom. Na konci základnej časti zohrali "vojaci" v domácom prostredí s neskorším semifinalistom vyrovnaný a dramatický zápas, do ktorého prehovoril aj ich štvrtý najproduktívnejší hráč.

V 45. minúte bol na konci súhry s Michalom Imrichom a Ondrejom Otčenášom, čo viedlo k štrnástemu sezónnemu gólu a v samotnom stretnutí k definitívnemu zmazaniu dvojgólového manka. Na body však Trenčania napriek tomu nedosiahli. 28 sekúnd pred treťou sirénou inkasovali gól, ktorý znamenal stratu všetkých bodov. Práve počas rozlúčkovej sezóny Jána Pardavého staršieho pod Čákovým hradom zbieral niekoľko prvých štartov v seniorskom tíme aj jeho syn. Rovnako s číslom 89 na drese absolvoval vo farbách Dukly šesť sezón, až sa pobral do Strasbourgu. Práve tam odohral posledné tri kariérne roky aj jeho otec a svojho času bol dokonca najproduktívnejším hráčom mužstva, čím si vyslúžil aj pozíciu asistenta kapitána. V tom čase to bol ešte pravidelný účastník play-off najvyššej súťaže, no dva roky po Pardavého odchode elitnú spoločnosť opustil.

​Ján Pardavý starší sa so slovenskou ligou rozhodne nelúčil ako veterán, ktorý prepásol čas na dôstojný odchod. Ešte na konci svojej slovenskej misie patril medzi kľúčových hráčov jedného z najslávnejších klubov domácej scény a jeho bilancia v rozlúčkovej sezóne bola 14+28. V play-off už nezabodoval a Trenčania vypadli v prvom kole play-off na Nitre. Napriek tomu sa stal federálnym šampiónom, majstrom samostatnej českej aj slovenskej ligy a môže byť otázkou krátkeho času, kedy začne zbierať aj trénerské úspechy. V sezóne 2017/18 k tomu ako asistent trénera Dukly nebol ďaleko, no v siedmom finálovom zápase žlto-červení doma podľahli Banskej Bystrici.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora