Videospomienky - 23.04.2020 09:11

Symbolický a jediný v sezóne - posledný extraligový gól Arneho Krotáka

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

O rekordoch legendárneho Popradčana Arneho Krotáka sa traduje, že sú možno ešte neprekonateľnejšie ako tie Gretzkeho v NHL. Po štyridsaťbodových sezónach sa súčasní hokejisti prepracujú do kvalitnejších zahraničných líg, no tento hráč ich od roku 1997 nazbieral trinásť v rade a celkovo na extraligovej scéne odohral 17 takto produktívnych ročníkov. Výraznú väčšinu z nich venoval "kamzíkom", s ktorými si zahral hneď trinásťkrát vyraďovaciu fázu a popri tom pridal aj štyri sezóny v radoch HC Košice.

Najlepší extraligový strelec z ročníka 2002/03 strelil svoj symbolicky posledný gól v ročníku 2017/18. Za Poprad v ňom stihol odohrať len sedem duelov a hoci si ho fanúšikovia transparentami pýtali naspäť na ľad, 47-ročný veterán sa predstavil už len v drese Spišskej Novej Vsi a Kežmarku v nižších súťažiach. Spomienkový posledný Krotákov gól, ktorý si týmto článkom pripomíname, padol v zápase s Liptovským Mikulášom v 7. kole. Hoci na konci základnej časti podtatranských rivalov od seba oddeľovalo 34 bodov, v tejto konkrétnej konfrontácii to bola poriadna dráma. Na Krotákov zásah v úvode zápasu Liptáci odpovedali vyrovnaním a až v predĺžení rozhodol o zisku dvoch bodov Vandas.

​Spomenuli sme dlhé obdobie minimálne štyridsaťbodových sezón, no za zmienku stoja aj sezóny s dvojciferným počtom strelených gólov. Takých v najvyššej slovenskej súťaži absolvoval v rade po sebe 23. Predelila ich akurát sezóna 2012/13, v ktorej okúsil francúzsku hokejovú ligu. Vo viacerých slovenských ročníkoch sa navyše jeho počet gólov blížil k "tridsiatke". Že nie je viacnásobným najlepším strelcom súťaže, majú na svedomí len mená ako Cíger, Demitra, Uram, Plavucha či Šechný.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora