Videospomienky - 24.04.2020 08:47

Takto bojovali florbalistky Nemšovej a Pruského pred siedmimi rokmi na EFC

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Viac priestoru začal florbal v našich priamych prenosoch dostávať v ženskej extraligovej sezóne 2019/20 a budúci rok toho máme pre vás naplánovaného ešte viac. Zoznamovanie s deravou loptičkou však v našich priamych prenosoch začalo oveľa skôr. Sledovať ste mohli napríklad finálové extraligové súboje v sezóne 2008/09 a v októbri 2013 sme sledovali dokonca medzinárodnú klubovú scénu v tomto športe. Šlo o turnaj EuroFloorball Cup, ktorý je v hierarchii druhou najprestížnejšou klubovou súťažou v Európe. Jeho dejiskom bola Mestská športová hala v Trenčíne a zúčastnili sa štyri celky spod Tatier. Dnes si priblížime účinkovanie tých, ktoré sú dnes súčasťou Hyundai Extraligy.

Slovenské družstvo sa premiérovo na hlavnom turnaji EFC ukázalo v roku 2011, kedy do poľských Rakoniewic vycestovali florbalistky Žiliny, v zostave s Radkou Mládenkovou, Michaelou Krivulčíkovou, Petrou Gešovou, Zuzanou Majtánovou či súčasnou reprezentačnou kapitánkou Katarínou Klapitovou. O dva roky neskôr sa na organizáciu turnaja podujalo aj Slovensko, a to už sme pod hradom Matúša Čáka. Domáce ženské výbery sa v šesťčlennej konkurencii usadili na konečnom treťom respektíve štvrtom mieste. NTS FK-ZŠ Nemšová v prvý hrací deň pokoril poľský Gdaňsk 5:2, následne však podľahol favorizovanému nórskemu Tunetu 3:6 a ruskej Nauke-SAFU 3:7. ŠK 98 Pruské začal výhrou nad lotyšským Rubene 4:3, následne podľahol Nauke 1:6 a Tunetu 5:6.

Zostrihy aj záznamy z EuroFloorball Cupu 2013 nájdete v našom archíve

Na turnaji bolo možné sledovať aj viaceré neskoršie legionárky a opory reprezentačného tímu. Alžbera Ďuríková, dnes hráčka SC Classic, EFC 2013 absolvovala ako hráčka Nemšovej, kým za Pruské hrala Jana Trošková, Zuzana Šponiarová či Karolína Krištofová. ŠK 98 má oveľa krajšie spomienky na EuroFloorball Cup 2017, ktorého dejiskom bolo Lotyšsko. Prúšťanky síce v úvode vysoko podľahli Nauke 3:11, no potom zdolali domácu Kekavu aj Rubene a vo finále Gdaňsk 2:1.

Zostava NTS FK-ZŠ Nemšová na EFC 2013: Sára Hôrková, Michaela Oškrdová - Gabriela Tydlačková, Kristína Haljaková, Viktória Ďuríková, Zuzana Rabšíková, Zuzana Strapková, Dominiká Sádecká, Patrícia Štefulová, Patrícia Tokarová, Janka Zderková, Viktória Bobotová, Katarína Daňová, Veronika Izraelová, Klaudia Valjentová, Dáša Uherková, Rebeka Gáliková, Alžbeta Ďuríková, Kristína Melišová, Ivona Petrušková - tréner: Peter Tydlačka
Zostava ŠK 98 Pruské na EFC 2013: Veronika Letková, Karolína Krištofová, Alexandra Staňová - Ivana Hrehušová, Dominika Hlaváčová, Lenka Dobrodejová, Veronika Dobrodejová, Barbora Záhoráková, Jarmila Mončeková, Mária Blašková, Alžbeta Bachorcová, Jana Trošková, Klaudia Petrovská, Zuzana Šponiarová, Laura Florisová, Katarína Behancová, Terézia Mončeková, Renáta Reseková, Monika Mičudová - tréner: Vladimír Gábor

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora