Videospomienky - 27.04.2020 08:56

Šesťnásobný šampión Kapuš a jeho posledný gól, ktorý už nedal za Slovan

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Prvý prišiel v roku 1998, posledný v roku 2008 a dokopy ich bolo presne šesť. Reč je o slovenských majstrovských tituloch, ktoré dokázal pozbierať bývalý útočník Richard Kapuš. Všetky zaznamenal vo farbách Slovana Bratislava a je teda držiteľom dvoch tretín zlatých trofejí, ktoré tento klub dokázal v lige pozbierať. Pred jeho pôsobením belasí vybojovali jedno federálne zlato a bez jeho prítomnosti ešte ďalšie dve slovenské. Kapuš je odchovancom bratislavského hokeja a okrem jeho farieb nastupoval rok za český Třinec, švédsku Luleu, ruský Novokuzneck a Togliatti a na sklonku kariéry ešte odohral niekoľko duelov za Banskú Bystricu a Berkut Kyjev.

Držiteľ bronzovej aj striebornej medaily z majstrovstiev sveta je zároveň držiteľom veľmi zaujímavého honoru, keď dokázal v troch slovenských finálových sériách zaknihovať zlatý gól. Vyšlo mu to v roku 1998, 2000 a aj vo výlukovom ročníku 2005. V roku 2008 odišiel z hlavného mesta, aby sa dva roky zdržal v ruskom Metallurgu Novokuzneck, za ktorý predtým v jednom období už nastupoval. Následne sa vrátil do belasých farieb ako kapitán, no po štvrťfinálovom vypadnutí odišiel do Banskej Bystrice. Slovan dokázal svoju poslednú sezónu na Slovensku, pred odchodom do Ruska, vyhrať. To už bol hviezdny útočník na Ukrajine. Predtým v šestnástich dueloch za "baranov" raz skóroval. Padlo mu to v úvode základnej časti pri víťazstve nad Martinom 4:0.

​Úplne posledné kanadské body svojej aktívnej kariéry dokázal Richard Kapuš nazbierať vo farbách kyjevského Berkutu. Tento celok sa počas svojej krátkej existencie pomerne rýchlo zaradil medzi elitu domácej scény, ale pre finančné problémy rovnako rýchlo zo scény aj ustúpil. V jedenástich zápasoch mal slovenský hokejista bilanciu 5+6. Oveľa viac však o ňom vypovedajú štatistiky zo slovenskej ligy, kde prekonal métu 500 kanadských bodov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora