Videospomienky - 29.04.2020 09:19

Posledný gól drevenou hokejkou v našej lige

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Svoje prvé klubové zápasy na mužskej úrovni odohral už na konci 80. rokov, premiérový seniorský svetový šampionát absolvoval v roku 1997. Následne Jozef Stümpel nazbieral 1 012 štartov v NHL, vyše stovku v KHL a na Slovensku jeho góly s radosťou počítali najmä priaznivci Nitry, Trenčína a Liptovského Mikuláša. Vo vlasti odohral posledných osem sezón svojej aktívnej kariéry, keď sa vrátil do materskej Nitry. Stal sa najprv jej druhým najproduktívnejším hráčom, o rok už lídrom produktivity celej Extraligy.

Pri premiérovom majstrovskom titule, ktorý sa pod Zoborom podarilo získať v roku 2016, už nebol. Sťahoval sa do Trenčína a ročník 2016/17 absolvoval v Liptovskom Mikuláši. Práve zaň strelil svoje posledné góly v najvyššej domácej súťaži. S bilanciou 5+12 počas základnej časti síce svoj tím nevystríhal od účasti v baráži o záchranu, no v tej predviedol MHK32 veľmi presvedčivé výkony a bezpečne sa zachránil. Zlatý medailista z Göteborgu a bronzový z Helsínk v danej sezóne skóroval celkom šesťkrát. Naposledy to bolo v play-out do siete Detvy. Liptáci tento duel vyhrali 4:1 a aj vďaka tomu v barážovej tabuľke obsadili prvé miesto s bezpečnou deväťbodovou rezervou od zostupovej červenej čiary.

​V poslednej tipsportligovej sezóne sa Stümpel dokázal trafiť aj do siete Dukly Trenčín. Proti svojmu bývalému zamestnávateľovi prežil mimoriadne vydarený večer s dvomi zásahmi a jednou asistenciou, pričom Liptovský Mikuláš tohto súpera rozstrieľal 8:3. Padlo mu to aj proti Košiciam, v derby proti Popradu a do žilinskej siete. Mimo slovenských klzísk hájil farby Bostonu Bruins, Los Angeles Kings, Floridy Panthers, Barysu Astana, Dynama Minsk, Kärpätu Oulu a Kolína. V rokoch 2017 až 2020 ho ešte bolo vídať v nižších domácich súťažiach. Najprv v radoch HC 96 Nitra, potom v Žiari nad Hronom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora