Videospomienky - 06.05.2020 10:07

9 gólov v posledných siedmich zápasoch. Tak sa lúčil Samuel Mráz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Najvyššia slovenská futbalová súťaž a MŠK Žilina obzvlášť, sa stali dôležitým odrazovým mostíkom do sveta pre mnohých futbalistov. Medzi nich sa v roku 2018 zaradil aj Samuel Mráz, ktorý sa tesne predtým stal najlepším strelcom súťaže. V Malackách narodený kanonier sa pod Dubeň dostal v januári 2017 zo Senice. Štarty pridal okrem "áčka" aj za rezervný tím a o rok už pálil vo veľkom.

Sezóna 2017/18 v tabuľke strelcov s prehľadom patrila práve Mrázovi, ktorý druhého Rangela Jangu predčil rozdielom piatich gólov, no žilinský tím z toho nevyťažil tak, ako by si prial. Štvrtá priečka ho dostala do play-off o pohárovú Európu, v ktorej stroskotal na Trenčanoch. Pre mladého strelca i tak priniesla kariérny posun a prilákala záujem viacerých zahraničných klubov. Reprezentant do 21 rokov si vybral talianske Empoli, no presadzovanie v jednej z najlepších líg sveta je veľkou výzvou a cez Crotone sa na čas dostal na hosťovanie do Bröndby Kodaň.

​Vráťme sa ešte na fortunaligové trávniky a konkrétne ku opisovanej dvadsaťjedenólovej sezóne Samuela Mráza. Do zimnej prestávky stihol sieť rozvlniť deväťkrát, do konca základnej časti pridal ešte jeden zásah, v nadstavbovej skupine o titul sa presadil deväťkrát v desiatich zápasoch a dva ešte pridal v prvom kole play-off o Európsku ligu proti Nitre. Gól tak dokázal streliť v šiestich zo svojich posledných siedmich zápasov v domácej lige. Ktovie, ako by túto sériu ešte zveľadil, nebyť prestupu. Rozlúčkovými zásahmi boli tie, ktoré padli do siete Nitry pri jednoznačnom víťazstve 5:0. Šošoni sa vďaka tomu dostali do finále bojov o Európu, no proti Trenčínu už Mráz neskóroval a jeho tíme prehral 1:2 po predĺžení.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora