Videospomienky - 09.05.2020 10:03

Posledný extraligový zápas Patrika Rybára plný konšpirácií

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Človek sleduje, ako brankár zbiera čisté kontá v jednej z najlepších európskych líg a popri tom spomína, ako trápil zakončovateľov z Košíc, Nitry alebo Bystrice. Patrik Rybár sa najvyššej slovenskej mužskej súťaži premiérovo objavil už v ročníku 2010/11, keď veľmi symbolicky na pár minút zaujal miesto po svojom úspešnom otcovi Pavlovi. Pravidelnejšie sa začal v Extralige objavovať o štyri roky neskôr vo farbách Piešťan a rýchlo naznačil, že jeho kariéra nemusí byť slabšia ako u trojnásobného majstra Slovenska.

V piešťanskej bránke pôsobil dva roky a hneď sa mu otvorili dvere do zahraničia. Tomu predchádzalo 73 extraligových duelov, z toho 25 víťazných. Pýšil sa 92-percentnou úspešnosťou zásahov a vyšperkoval to dvomi čistými kontami. Svoj prvý shutout medzi mužmi udržal v septembri 2015 proti Košiciam, kedy zneškodnil 48 streleckých pokusov súpera. O dva mesiace neskôr na domácom ľade vygumoval aj martinských strelcov 46 zákrokmi.

​​Nateraz posledné zápasy v slovenskej lige odchytal v play-out 2016. Súpermi Piešťan, bojujúcich o zotrvanie medzi elitou, boli Novozámčania a Bardejovčania. Skalica v danom roku zanikla a tak extraligovú príslušnosť získali dva z troch celkov. Prvého a tretieho nakoniec oddeľovali len dva body a bol to tak boj do úplného konca. Ak chceli byť Piešťany a Nové Zámky extraligové, potrebovali piešťanskú výhru aspoň za dva body. Ak by sa zrodila po šesťdesiatich minútach remíza, Zámky by postúpili z prvej priečky a "havrani" by sa zachránili z druhej. Tak sa aj stalo a "Čierny Peter" ostal v rukách Bardejova. ŠHK 37 uhájil extraligovú príslušnosť, no predal licenciu a Rybár si to namieril do Hradca Králové. Ročník 2018/19 odchytal v radoch Grand Rapids v AHL a následne prešiel do Kärpätu, kde sa minulý rok stal jedným z najlepších gólmanov ligy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora