Videospomienky - 08.05.2020 09:59

Keď osamostatnenie na tróne strelcov Hlohovskému nedoprial spoluhráč

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Bývalý popredný ligový kanonier Filip Hlohovský v rokoch 2012 až 2017 prešiel všetkými tromi klubmi, ktoré sa v tom čase preťahovali o majstrovský titul. To už je zaujímavý počin sám o sebe. Rady AS Trenčín opustil priskoro a pri jeho majstrovských oslavách nebol, avšak so Slovanom oslavoval titul hneď dvakrát a na konci svojho pôsobenia v domácej súťaži triumfoval aj v žilinských farbách. Na tom mal obrovský podiel, nakoľko sa s dvadsiatimi nastrieľanými gólmi stal najlepším strelcom ligy. Zaokrúhliť a spečatiť to stihol tri minúty pred koncom sezóny a o to pamätnejšia je stopa, ktorú v tíme MŠK nechal.

Celkovo má vo Fortuna lige na konte vyše dve stovky zápasov, ktoré pribúdali desať sezón a okrem troch spomenutých odvádzal svoje služby aj v senickom drese. Pred sezónou 2015/16 sa dostal do Žiliny, kde sa stal šampiónom a kráľom strelcov, aby sa následne predal do zahraničia. V lete 2017 prestúpil do Kórejskej republiky, z ktorej sa ešte na chvíľu pod Tatry vrátil a v ročníku 2018/19 sme ho mohli sledovať vo farbách Podbrezovej. Práve za tú strelil svoj rozlúčkový gól v domácej lige a šlo zároveň o jediný zásah, ktorým zachraňujúcim sa "železiarom" pomohol. Hneď v prvom kole nadstavbovej skupiny v dolnej šestke rozvlnil sieť proti Nitre a prispel tak k remíze 1:1.

​Pamätnejšie sú však počiny, ktoré zaknihoval v Žiline. Počas sezóny 2016/17 bol nezastaviteľný a góly sypal v rovnomernom množstve počas celého ročníka. Napriek tomu mu dokázal kvalitne sekundovať Seydouba Soumah, s ktorým bojoval do posledného kola o korunku kráľa strelcov a ostatných prenasledovateľov pritom nechali ďaleko za sebou. Guineičan dokázal v posledný deň sezóny skórovať hneď dvakrát a aby sa Hlohovský dokázal dostať aspoň na delené prvé miesto, musel sa trafiť proti Podbrezovej. Vyšlo mu to v 87. minúte, kedy už bola obrana súpera dekoncentrovaná. O tri minúty neskôr sa dokonca mohol na čele poradia osamostatniť, no spoluhráč Ramil Šejdajev si ho nevšimol pred prázdnou bránou a sám loptu upratal do siete.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora