Videospomienky - 11.05.2020 10:04

Aj teba, aj teba, aj teba: posledný extraligový gól Michala Hreusa

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Bývalý hokejový center Michal Hreus absolvoval začiatky svojej kariéry v Nemecku a na slovenské klziská sa dostal až v roku 1999, už v dospelom veku. Rýchlo však začal zbierať úspechy, ktorými boli najmä majstrovské tituly. Prvý získal so Slovanom už v druhý rok svojho pôsobenia na našich klziskách, následne bol členom strieborného reprezentačného tímu v Petrohrade a v sezóne 2005/06 bol spolustrojcom senzačných majstrovských osláv v Žiline. V súčte základnej časti a play-off nazbieral 41 gólov a stal sa tak jedným z jej kľúčových hráčov.

Ďalšie dve zlaté medaily si bol vybojovať do Bratislavy a následne sa vrátil do radov MsHK, kde už plnil funkciu kapitána. Michal Hreus aktívne pôsobenie ukončil po sezóne 2012/13, kedy mu ako hráčovi Senice dopriala symbolický jeden extraligový štart Žilina. V rokoch 1995 až 1998 hrával najvyššiu nemeckú súťaž, záver ročníka 2001/02 absolvoval vo fínskom tíme Lukko Rauma a cez výlukovú sezónu spoznal aj hviezdami nabitú českú ligu, kde hájil litvínovské farby. Hviezdny formát však tento center nadobudol v domácom prostredí a jeho oslavné gesto, ktorým ukázal na všetkých spoluhráčov, ktorých "má rád", je dodnes možno najslávnejšie a najpríznačnejšie, aké extraligoví hráči predvádzali.

​Celkovo má na konte v bezmála sedemsto zápasoch 156 strelených gólov v najvyššej slovenskej súťaži, ktorú vyhral štyrikrát. Pravidelne sa v nej objavoval naposledy v sezóne 2011/12 a počas októbrového zápasu s Banskou Bystricou dal svoj posledný gól. Ten priniesol remízu 1:1, po ktorej sa dianie dostalo do samostatných nájazdov, ktoré mali šťastnejší koniec pre "vlkov". Po tomto zápase odohral Hreus už len jeden duel, derby s Martinom, a po ňom odišiel do Senice. V sezóne 2012/13 bol štvrtým najproduktívnejším hráčom 1. hokejovej ligy, no rozhodol sa ďalej nepokračovať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora