Videospomienky - 12.05.2020 09:57

Hral v Katalánsku aj na francúzskom vidieku. Najviac toho nastrieľal za Poprad

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Ubehlo už vyše desaťročie, odkedy popradských kamzíkov ťahali vpred mená ako Faith, Pavličko, Javín, Halaj, Kmiť či Škovira. Posledný menovaný pritom zbieral kanadské body vo veľkom a v súčte jedenásť sezón patril medzi najproduktívnejších hráčov popradského tímu. Popri ňom stihol nakopiť vyše stovku zápasov za HC Košice a Kežmarok, niečo málo aj za Žilinu a na konci kariéry si zahral aj v Rumunsku, Taliansku, Španielsku či Francúzsku. Súčet jeho extraligových gólov je tesne pod tromi stovkami, pričom najpotentnejším ročníkom bol 2002/03, kedy sa v súčte základnej časti a play-off zastavil na bilancii 25+40.

Hoci zbieral Miroslav Škovira najmä asistencie a väčšie klubové úspechy sa mu vyhýbali, jeho strelecká zbierka nie je vôbec zlá. Z troch sezón v Košiciach vyťažil jedno striebro a jeden bronz a pri oboch neúspešných finálových bitkách bol aj v Poprade. Jeho farby naposledy hájil v sezóne 2010/11, kedy plnil funkciu asistenta kapitána a následne sa presunul do rumunskej Csíkszeredy. Šlo o pomerne rušný rok, počas ktorého okúsil aj rakúsky Lustenau a taliansku Pontebbu a počas sezóny 2013/14 sa naposledy ukázal na slovenských klziskách. Od októbra do februára nastupoval za prvoligovú Spišskú Novú Ves, záver sezóny venoval bojom o záchranu s MsHK Žilina.

​"Vlci" sériu s Bardejovom vyhrali 4-1 a hneď v prvom zápase sa dvakrát trafil aj Škovira. Šlo o jeho posledné dva zásahy, ktorými sa predviedol v najvyššej domácej súťaži. Pre Žilinčanov mali veľký význam, keďže aj vďaka nim predĺžili svoje extraligové pôsobenie, ktoré bolo ukončené až v sezóne 2018/19, kedy v podobne hranej baráži podľahli Michalovciam. Ďalší rok odohral bývalý československý mládežnícky reprezentant v katalánskej Puigcerde a ďalšie dva roky pôsobil v treťoligovej dedinke Villard-de-Lans na juhovýchode Francúzska.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora