Videospomienky - 14.05.2020 09:54

Posledný extraligový gól súčasného skauta Colorada Avalanche

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Keď sa Skalica prvý raz v histórii dostala do extraligového finále, bol jej štvrtým najproduktívnejším hráčom, pri historickom košickom titule bol najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom celého play-off. Rukopis Miroslava Zálešáka ostal zapísaný vo viacerých ročníkoch slovenskej ligy a nielen v nej. Svedčí o tom 338 nazbieraných kanadských bodov, ale dvanásť duelov zaznamenal aj v NHL, rok hral v najvyššej švédskej súťaži, pôsobil aj v susednom Česku, zúčastnil sa dvoch seniorských majstrovstiev sveta a dvakrát bral majstrovský titul v Kazachstane.

Zameranie tejto videospomienky ostane na slovenských ľadových plochách, ktoré naposledy aktívne spoznával v sezóne 2015/16. Rozstrieľať sa predtým stihol v anglickom Swindone a v novembri sa už ukázal vo farbách HK 36 Skalica. V 21 zápasoch nazbieral deväť bodov a o jeho služby prejavili záujem Piešťany. Tie si za svoje krátke extraligové pôsobenie prešli všetkým od semifinále play-off po play-out a práve v bojoch o záchranu padla Zálešáková pomoc veľmi vhod. Prihral na päť gólov, jeden strelil a práve ten bol posledným, ktorým sa prezentoval v rámci Tipsport Ligy.

​Okrem spomenutých klubov si v mladosti zahral aj za Nitru, kde bol spoluhráčom s Andrejom Kmečom, Jurajom Štefankom, Miroslavom Kováčikom, Erikom Weissmannom či Michelom Miklíkom a za domov istý čas považoval aj tri české kluby. Záver výlukovej sezóny 2004/05 odohral v Litvínove, o dva roky neskôr sa upísal Třincu a v ročníku 2012/13 hrával za Pirátov Chomutov. Pôsobivé uplatnenie našiel aj po konci aktívnej hráčskej kariéry. V roku 2016 sa stal skautom Colorada Avalanche pre európske prostredie, túto pozíciu plní dodnes a nechýbal ani na domácich majstrovstvách sveta.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora