Videospomienky - 18.05.2020 09:49

Konečne zlatá odmena za roky práce: Kometa Vrútky v sezóne 2017/18

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

V závere hokejbalového ročníka 2017/18 sme v našich priamych prenosoch venovali väčší priestor aj domácej súťaži v tomto športe a o historickom roku môžu hovoriť vo Vrútkach. Mestečko v martinskom okrese dokázalo vybudovať kvalitný káder, ktorý doplnili mladí bojovníci a zdokumentovalo tak, aké silné postavene má tento šport na Turci. Organizovane sa tu začalo hrať už na konci 80. rokov, súčasťou extraligy je Kométa od roku 2002 a titul bol odmenou za šestnásťročnú prácu.

Vrútočania obsadili v základnej časti druhé miesto a pre vyraďovaciu fázu sa po boku Považskej Bystrice a Skalice zaradili medzi top favoritov na zisk titulu. Play-off však spravilo z tabuľky bezvýznamný zápis a česť hornej štvorky nakoniec hájila len Kometa. Tá si vo štvrťfinále poradila so Svidníkom 3:0 na zápasy, v semifinále ju v dramatickej päťzápasovej sérii potrápil Jokerit Petržalka, piaty tím dlhodobej časti, a finálovým súperom jej bol preslávený LG Bratislava, ktorý šiel do akcie zo šiestej priečky.

​Už semifinálové boje ste mohli sledovať v našich prenosoch. Mužstvo z Turca do nich vstúpilo veľmi dominantným spôsobom - domácim víťazstvom 6:1, no po troch stretnutiach bol postupový mečbal v rukách súpera z Petržalky. Vrútky napriek tomu sériu natiahli až do mája, aby v rozhodujúcom zápase využili silné domáce prostredie a vyhrali 3:2. Zverenci hrajúceho trénera Martina Kolčáka prehrávali aj vo finále proti LG Bratislava, ale len 0-1 na zápasy. Vo štvrtom zápase v hlavnom meste nevyužili majstrovský mečbal a utŕžili vysokú prehru 0:7, no tá ich nezlomila. Na Turci muselo piaty zápas rozhodnúť až predĺženie a oslavovali nakoniec domáci.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora