Videospomienky - 27.05.2020 09:52

Posledné extraligové góly Tabačka: kapitán v dôležitých momentoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Päť majstrovských titulov z domácej súťaže, k nim dva české a jeden švajčiarsky - parádna zbierka trofejí, akou sa môže pochváliť len máloktorý hokejista. Ján Tabaček vďaka pôsobeniu v Slovane, Košiciach, Sparte Praha a Zürichu Lions takéto úspechy za sebou má a v súčasnosti vracia nazbierané skúsenosti svojmu materskému klubu. Jednoducho povedané, príkladný príbeh hokejistu, ktorý nemôže ostať bez povšimnutia a nejeden fanúšik z Turca verí, že všetko ešte vyvrcholí tým, že Martin vráti naspäť do najvyššej súťaže. Jeho extraligové pôsobenie rozhodne neuzatvárame, má čo ponúknuť, no zároveň sa už dá analyzovať stopa, ktorú za sebou nechal.

Prvých dvoch titulov majstra Slovenska sa Tabaček dočkal v Bratislave, kam prestúpil v roku 2001. V rokoch 2005 až 2008 bol hráčom pražskej Sparty, ktorá sa dvakrát stala českým šampiónom a raz nečakane vypadla vo štvrťfinále play-off. Obranca, ktorý svojho času prešiel zo 170. miesta draftom NHL, šiel ďalšie trofeje zbierať do Košíc, kde sa stal držiteľom zlatého hetriku. Za zmienku stojí aj jeho komplikovaný vzťah s Zürichom. V súčte má zaň zapísaných len osemnásť ligových zápasov, a to tam hrával počas dvoch sezón. V roku 2014 sa tento tím tešil z titulu a zbierka nášho hokejistu tak bola kompletná.

​V roku 2015 sa Tabaček vrátil do Martina, kde hrával s "Céčkom" na drese, krátko pobudol aj v Liptovskom Mikuláši a potom sa už presúval na Turiec. Jeho posledný strelený extraligový gól za martinský MHC je ozdobený faktom, že ho strieľal ako kapitán mužstva, bol jediným, ktorý dal počas sezóny 2016/17, padol vo víťaznom zápase proti Popradu a na konci ročníka bola ešte nečakaná semifinálová účasť. Po postupe cez Košice, bývalého Tabačkovo pôsobisko, už do série proti Banskej Bystrici nezasiahol. O rok neskôr sme ho ešte vídali v extraligových farbách Liptovského Mikuláša, za ktorý sa trafil trikrát. Zaujímavým faktom je, že pri troch zo štyroch posledných extraligových góloch tohto muža platilo, že duel jeho tím vyhral jednogólovým rozdielom, konkrétne proti Popradu, Trenčínu a Žiline. Podľahol len Banskej Bystrici.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora