Videospomienky - 01.06.2020 09:51

Videospomienka na najmladšieho strelca histórie Fortuna ligy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Za výsledky tímu nesie v prvom rade zodpovednosť tréner. Postaviť preto do zápasovej zostavy namiesto skúsených hráčov deti, je značné riziko. Lenže futbalista, do ktorého sa takto vloží dôvera, môže vystreliť raketovým spôsobom, môže sa stať nositeľom kapitánskej pásky, oporou tímu a reprezentantom. V júni 2012 dostal takúto možnosť od žilinského trénera Fransa Adelaara šestnásťročný stredopoliar Miroslav Káčer a zvyšok je už história.

Káčer vybehol do akcie hneď v prvom ligovom kole proti Spartaku Myjava na dôležitom poste v strede poľa, kde ho dopĺňal Barčík či Pečovský. Nedospelý mladík sa nestratil, na trávniku pobudol celých 90 minút a po hodine hry sa za to odvďačil presným zásahom. Žilinu poslal do vedenia o tri góly, pričom sám mal len 16 rokov a 162 dní. Ide o stále platný rekord najmladšieho hráča v histórii najvyššej slovenskej súťaže so streleným gólom.

​Počas sezóny 2012/13 pozbieral tento odchovanec v súčte jedenásť štartov, o rok neskôr už okúsil aj chuť predkola Európskej ligy a v ročníku 2014/15 bol pod taktovkou Adriána Guľu stabilnou súčasťou základnej zostavy. V ostatných dvoch sezónach sme ho vídali aj s kapitánskou páskou na rukáve a popri šiestich štartoch za reprezentačnú "dvadsať jednotku" dvakrát vybehol aj na trávnik v drese A-tímu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora