Videospomienky - 02.06.2020 10:04

Neodtlačiteľný center s výborným inštinktom odchádzal s titulom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Dobre stavaný center, ktorý dokáže robiť nepríjemnosti pred bránkoviskom súpera, ale kusisko práce tradične odvádza aj pri početných nevýhodách. Tak by sa veľmi stručne dal zhrnúť herný prejav Tomáša Marcinka, ktorý bol v roku 2006 vydraftovaný New Yorkom Islanders, zahral si zámorskú OHL aj AHL, rovnako vo švédskej lige či KHL a výborný dojem zanechal aj v Košiciach, odkiaľ sa presunul do českej ligy. Dnes je oporou Třinca a v našej lige má zapísaných 136 duelov.

Účastník dvoch olympijských hier si obliekal košický dres naposledy v majstrovskej sezóne 2013/14. Nastrieľal dvanásť gólov, z toho posledné dva padli vo finále play-off. Slovo si vzal aj v úplne poslednom zápase sezóny proti Nitre a presne tým zdokumentoval svoje najsilnejšie ofenzívne stránky. Neomylne si našiel priestor pred bránkou, kde číhal na dorážku, dostal sa k vyrazenému puku a odtlačiť sa nenechal ani dvomi brániacimi mužmi. Košice rozhodujúci siedmy duel vyhrali vysoko 6:0 a Marcinko mal bilanciu 1+1.

​Oceliari sa tešili z titulu aj o rok neskôr, no to už tento útočník pôsobil v zahraničí. Prvé dva roky pobudol v Pardubiciach, sezónu 2016/17 odohral za čínsky klub Kunlun Red Star v KHL a následne sa presťahoval do Třinca, kde sa pripravuje na svoju štvrtú sezónu. V roku 2019 sa navyše tešil aj z českého majstrovského titulu a medzitým absolvoval tri seniorské svetové šampionáty.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora