Videospomienky - 04.06.2020 09:57

Čisté konto v každom druhom zápase - sezóna Dominika Holeca

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa rada pýši tým, že v nej pôsobí množstvo talentovaných mladíkov a treba dodať, že skutočne má byť na čo hrdá. Vyrástol v nej aj brankár Dominik Holec, ktorý sa objavoval aj v bráne Senice či Vionu, no najvýraznejšie na seba upozornil v radoch materského tímu MŠK Žilina. Keď sa v sezóne 2018/19 prepracoval na pozíciu žilinskej brankárskej jednotky, rýchlo sa zaradil medzi úzku ligovú špičku v počte čistých kont aj úspešných zákrokov a počas aktuálnej sezóny vystúpil na absolútne čelo tohto poradia.

Známou vecou je, že ho od budúcej sezóny budeme vídať vo farbách Sparty Praha, kam ho osobne zlanáril športový riaditeľ Tomáš Rosický. V hre bol totiž aj prestup do Španielska či Belgicka, no rokovanie Pražanov bolo najrýchlejšie a najkorektnejšie. Holec v Žiline skončil pre spory s vedením a pre likvidáciu, ktorá v klube zavládla, no počas ročníka 2019/20 predvádzal skvelé výkony. V 22 stretnutiach inkasoval menej ako gól na duel a v rovnej polovici svojich vystúpení udržal čisté konto.

​V bráne "šošonov" nechýbal do prerušenia súťaže pre koronavírus ani raz. Počet jeho úspešných zákrokov sa blížil k stovke, ktorú rok predtým s prehľadom prekonal. Za éry Miloša Volešáka, Martina Krnáča či Martina Dúbravku pritom nebolo zvykom, že by žilinský brankár musel riešiť taký vysoký počet streleckých pokusov, no na Holeca jednoducho bolo spoľahnutie. Preto mužstvo na tento fakt zásadne nedoplácalo.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora