Volejbal - 14.09.2019 14:15

Ďalšia prekážka z Rakúska. Víťazstvo nad Španielmi treba potvrdiť

Zdroj: sita

Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa dočkali. Po šiestich rokoch sa radovali z víťazstva na scéne majstrovstiev Európy a tesným triumfom nad Španielmi 3:2 na sety sa priblížili k účasti v osemfinálovej časti turnaja. V zápase síce získali o osem lôpt menej, ale v koncovke piateho setu mali navrch. Jedným z hrdinov zápasu bol univerzál Peter Michalovič, ktorý sa zaskvel 26 bodmi.

"Bol to ťažký zápas. Po úvodných dvoch setoch sme sa akoby uspokojili, hoci sme vyhrali iba v tesných koncovkách. Mentálne to trošku na nás doľahlo, v treťom sete sme spravili niekoľko chýb a Španieli sa dostali na koňa. Výborne začal hrať univerzál Villena, ktorého sme nevideli ubrániť. Našťastie v piatom sete zahral jednu loptu do autu, dostal tam aj nejaký blok, čo bolo pre nás dobre," vyjadril sa v rozhovore pre Slovenskú volejbalovú federáciu (SVF) Peter Michalovič.

Tréner Andrej Kravárik pred turnajom zdôrazňoval dôležitosť úvodného súboja. Miernym favoritom síce boli Španieli, no slovenskí volejbalisti vďaka výbornému kolektívnemu výkonu napokon zápas dotiahli do úspešného konca. "Splnili sme náš prvý cieľ. Aj výsledok 3:2 nám stačí, aby sme nechali Španielov v tabuľke za sebou. Teraz je dôležité, aby sme to potvrdili aj v zápase s Rakúskom," pokračoval Michalovič.

V ére samostatnosti si Slováci zmerali sily s Rakúšanmi 22-krát, pričom až v pätnástich súbojoch zvíťazili. Hráč francúzskeho Nantes však upozorňuje na silu súpera. "Rakúšania majú svoje kvality. Možno sú papierovo slabší než Španieli, ale vedia zahrať dobrý zápas. Podstatné bude ubrániť ich špičkového smečiara Bergera. Majú aj ďalších kvalitných hráčov, takže budeme mať čo robiť a musíme podať koncentrovaný výkon," dodal Michalovič.

Druhé vystúpenie slovenských volejbalistov v Bruseli sa začne o 20.30 h. Následne sa mužstvo okolo kapitána Tomáša Kriška presunie do Antverp, kde absolvuje náročnú kombináciu súbojov proti Srbsku, Belgicku a Nemecku.