Volejbal - 07.05.2021 18:00

Slovenky zdolali Fínsko

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: SVF

Slovenské volejbalové reprezentantky čaká od piatka do nedele v čiernohorskej Podgorici úvodný z dvoch turnajov kvalifikácie o postup na letný šampionát EuroVolley. Zverenky trénera Marca Fenoglia si postupne zmerajú sily s Fínskom (piatok, 17.00), Kosovom (sobota, 17.00) a domácim výberom (nedeľa, 20.00). Všetky tri stretnutia vysiela HUSTE.tv. Duel s Fínskom komentoval Ján Beracka so svojim hosťom - mamičkou našej reprezentntky Barbory Kosekovoej Evou Kosekovou. 

Slovenské volejbalistky zdolali Fínsko 3:1 po setoch 26:24, 22:25, 25:14 a 25:19)
      
     

PRED ZÁPASOM:
V D-skupine sú v hre dve miestenky na ME, ktoré sa uskutočnia od 18. augusta do 4. septembra v Srbsku, Bulharsku, Chorvátsku a Rumunsku. Druhý turnaj odohrajú Slovenky budúci týždeň doma v Nitre (13. - 15. 5.)

Slovenky počas víkendu čelili nepríjemnosti v podobe virózy v tíme, pre ktorú neodohrali v Púchove dve plánované oficiálne prípravné stretnutia s Estónskom, iba modelovaný tréningový zápas. "Samozrejme, bolo by lepšie, ak by nás to nepostretlo; nebolo to vôbec jednoduché. Našťastie, v spolupráci s lekárkou sa nám podarilo túto zložitú situáciu zvládnuť a mohli sme v nedeľu odohrať aspoň tréningový zápas. Tím ešte nie je v stopercentnej kondícii, ale do piatka budeme určite pripravení na prvý zápas. Sústredíme sa už na turnaj," povedal tréner Fenoglio.

Osemfinalistky domáceho šampionátu spred dvoch rokov Slovenky figurujú spomedzi tímov v skupine vo svetovom rebríčku najvyššie - na 29. pozícii. Čiernej Hore patrí 51. miesto, Fínsku 58. a Kosovu 86. priečka. "Máme kvalitu na to, aby sme postúpili, a to je náš cieľ, na ktorý sa sústredíme. V tíme je viacero nových hráčok, ale v zostave prakticky len jedna blokárka, ostatné dievčatá hrali na domácom šampionáte. Majú skúsenosti, vedia, čo od nich vyžadujem a myslím si, že sme pripravení," skonštatoval taliansky odborník.

Proti Čiernej Hore a Kosovu to budú premiérové vzájomné zápasy, s Fínkami sa Slovenky stretli dosiaľ 11-krát (bilancia 7-4) - naposledy v príprave na ME 2019 v Bratislave. "Fínsko má dobrý tím, ale my sme silní a verím svojim hráčkam. Dôležité bude, aby sme odohrali dobrý zápas a nerobili chyby. Nie je to však len o prvom zápase s Fínskom, čaká nás šesť zápasov. Dôležité bude byť na konci na prvých dvoch miestach v skupine," podčiarkol kormidelník SR.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora