Program
Volejbal - 12.05.2021 18:18

Volejbalová kvalifikácia pokračuje na HUSTE.tv

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: SVF

Slovenskú volejbalovú reprezentáciu mužov čaká od piatka do nedele (14. - 16. mája)  v rumunskej Ploješti záverečný druhý turnaj kvalifikácie o postup na tohtoročný šampionát EuroVolley. Postupne sa stretnú so Švajčiarmi (piatok, 19.00), Albáncami (sobota, 19.00) a domácim tímom (nedeľa, 16.00), všetky zápasy vysielame na HUSTE.tv LIVE. 


Prvá časť kvalifikácie prebehla ostatný víkend v Nitre. Po troch výhrach volejbalisti neodišli oslavovať, ale sa spoločne presunuli do Púchova. "Počas týchto dní to už nie je o nejakej veľkej príprave, skôr o udržiavaní a ladení formy, aby sme boli herne a fyzicky na turnaj dobre pripravení," hovorí blokár Šimon Krajčovič, s 209 cm najvyšší člen slovenského tímu.

V Nitre vybojovali zverenci Mareka Kardoša v troch súbojoch plný počet bodov. "Samozrejme, do druhého turnaja sa ide lepšie, keď viete, že máte deväť bodov. Stále sme však len v polovici cesty," prízvukuje Krajčovič.

Proti Rumunom a Albáncom potvrdili Slováci trojbodový úlovok vo štvrtých setoch. "Vieme, kde nás tlačila topánka a na čom môžeme pracovať - či už sú to technické veci, blok, podanie alebo optimálne riešenie situácií v útoku. Určite je stále čo zlepšovať," hovorí 24-ročný trenčiansky rodák.

Zo skupiny prenikne na septembrové majstrovstvá Európy do Poľska, Česka, Estónska a Fínska (1. - 19. 9.) jej víťaz, z druhých priečok päť tímov zo siedmich. "Koncentrujeme sa už na úvodný zápas so Švajčiarskom. Bolo by skvelé, ak by sa nám hneď na úvod podarilo spraviť zrejme rozhodujúci krok k postupu. Verím, že to zvládneme, zvíťazíme a budeme sa tešiť. Chceme však zabojovať o plný počet bodov a priamy postup z prvej priečky," vraví 58-násobný reprezentant.  

Neprehliadnuteľný "streďák", ktorý na palubovku vždy prinesie silné emócie, získal v uplynulej sezóne ako hráč Liberca dve medaily - zlato v Českom pohári a extraligový bronz. V novom ročníku si však bude obliekať iný dres. "Zatiaľ môžem prezradiť len to, že sa posuniem do kvalitnejšej súťaže a kvalitného tímu. Na nové výzvy sa už veľmi teším," doplnil bývalý hráč Prahy a COP Trenčín.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora