Program
Volejbal - 28.05.2021 17:45

Volejbalistky odštartovali Zlatú európsku ligu prehrou s Bulharkami

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: SVF

Slovenské volejbalové reprezentantky po úspešnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2021 absolvujú koncom týždňa v ukrajinskom Záporoží (28. - 30. mája) prvý z dvoch turnajov B-skupiny tohtoročnej Zlatej európskej ligy. Zverenky trénera Marca Fenoglia nastúpili v piatok o 18.00 h proti favoritkám skupiny Bulharkám a v sobotu rovnako o 18.00 h proti domácim Ukrajinkám. Oba súboje odvysiela v priamych prenosoch internetová televízia Huste.TV.

Bulharsko - Slovensko 3:0 


V porovnaní s kvalifikáciou prišlo v kádri k dvom zmenám. Zo zdravotných dôvodov nie sú k dispozícii blokárka Michaela Abrhámová, ktorá minulý týždeň absolvovala menšiu operáciu kolena a napokon ani univerzálka Karin Šunderlíková. "Karin mala po poslednom tréningu v Nitre menšie zdravotné problémy, v Zlatej európskej lige s ňou nemôžeme rátať," objasnil Fenoglio.

Z trojice, ktorá sa pripojila k tímu po kvalifikácii, necestovala na Ukrajinu nahrávačka Ella Erteltová. Smečiarky Romana Hudecová a Dominika Drobňáková nechýbali vo výprave, ktorá už v stredu odcestovala na Ukrajinu cez Viedeň a Istanbul, kde slovenský tím aj prenocoval.

Kouč Sloveniek si uvedomuje, že jeho družstvo bude čeliť vyššej hráčskej kvalite než v kvalifikácii ME. "Nečaká nás nič jednoduché. Prišli sme o dôležitú hráčku Šunderlíkovú, na bloku máme po odchode Abrhámovej k dispozícii len tri mladé hráčky. Bulharsko aj Ukrajina sú silní súperi. Pokúsime sa spraviť maximum, zabojovať o víťazstvá, získať body do svetového rebríčka a ak sa naskytne šanca postúpiť na Final Four, využiť ju. Opakujem však, nebude to jednoduché," podotkol Fenoglio.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora