Program
Volejbal - 04.06.2021 19:27

Slovensko - Bulharsko 0:3, žiadna šanca na Final Four

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: Huste.tv/SVF

Slovenské volejbalové reprezentantky neuspeli vo svojom štvrtom vystúpení v B-skupine tohtoročnej Zlatej európskej ligy. V piatkovom zápase prehrali v Plovdive s domácim Bulharskom 0:3, po štyroch dueloch majú na konte len jedno víťazstvo a prišli o šancu postúpiť na turnaji Final Four.

Bulharsko - SLOVENSKO 3:0 (21, 14, 22)
      
Rozhodovali: Visan (Rum.) a Rogič (Srb.), 1067 divákov.
      Bulharsko: N. Dimitrovová 4, Kitipovová 1, G. Dimitrovová 9, Vučkovová 10, E. Dimitrovová 3, Vasilievová 13, libero Ž. Todorovová (Paskovová 6, Barakovová 0, M. Todorovová 3, A. Milanovová 1, Sajkovová 2). Tréner: I. Petkov
      Slovensko: M. Žernovič 5, Tereza Hrušecká 6, Palgutová 10, Radosová 13, Smiešková 2, Koseková 0, liberá Magdinová a Jančová (Krišková 7, Kohútová 0, Körmendyová 0). Tréner: M. Fenoglio

PRED ZÁPASOM
Slovenské volejbalové reprezentantky čaká koncom týždňa v bulharskom Plovdive druhý turnaj B-skupiny tohtoročnej Zlatej európskej ligy. V piatok nastúpia Slovenky proti domácim Bulharkám (19.30) a v nedeľu proti Ukrajinkám (16.30). Oba súboje odvysiela v priamych prenosoch internetová televízia Huste.TV. Komentujú Jaroslava Pencová a Juraj Karpiel. 
Zverenky trénera Marca Fenoglia sú po minulotýždňovom prvom turnaji v ukrajinskom Záporoží na 3. mieste v tabuľke. Na konte majú bod za tesnú prehru 2:3 s Ukrajinkami, Bulharkám podľahli v troch setoch. Bulharky sú so šiestimi bodmi na čele skupiny, Ukrajina je s dvoma bodmi druhá. Na Final Four, ktoré sa uskutoční 19. - 20. júna v bulharskom Ruse, postúpia víťazi troch základných skupín a v prípade triumfu Bulhariek v skupine aj najlepší tím z druhých priečok.

Slovenky po prvom turnaji mrzel najmä výsledok duelu s Ukrajinkami, v ktorom viedli 1:0 aj 2:1, ale napokon získali len bod. "Veľká škoda, bolo to ako na hojdačke. Počas zápasu sme cítili, že sa snažíme ísť naplno, ale keď sme si to spätne na videu rozobrali, videli sme, že sme v niektorých pasážach neboli úplne koncentrované, spravili sme zbytočné chyby, nepomohli sme si a niekedy sme hrali zbrklo. Verím, že to tentoraz otočíme, budeme robiť menej chýb, viac si pomáhať a Ukrajinu zdoláme," povedala kapitánka Barbora Koseková.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora