Program
Volejbal - 11.07.2021 18:00

VIDEO: Summer Beach Tour na HUSTE.tv

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: Huste.tv

Pre kamerami HUSTE.tv sa odohrávali záverečné boje série majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale Summer Beach Tour 2021.

Tá cez víkend pokračovala štvrtým turnajom v Ružomberku, kde sa konalo prvé trojhviezdičkové podujatie. Tretíkrát v priebehu série sa z celkového prvenstva tešili úradujúci majstri Marek Ludha s Ľubošom Nemcom a Jana Šimanicová s Barborou Tokošovou.
     

Ludha a Nemec v Ružomberku nadviazali na spoločné triumfy zo Skalice a Strážskeho, Nemec po boku Mareka Jányho ovládol aj minulotýždňový turnaj v Košiciach. Víťazi nestratili v piatich zápasoch ani jeden set, vo finále si poradili v dvoch setoch s úspešnými kvalifikantmi, veteránmi Jánym a Andrejom Patúcom. Bronz si vybojovali Tomáš Halanda a Igor Horváth, v súboji o 3. miesto zdolali vlaňajších vicemajstrov Patrika Pokopca a Tomáša Patúca 2:0.
      

Šimanicová a Tokošová dominovali aj na treťom turnaji série, na ktorom štartovali, v Ružomberku zvíťazili vo všetkých piatich súbojoch, trikrát v tajbrejku. V poslednom dueli potrebovali tri sety na triumf nad víťazkami turnaja v Strážskom Ľubicou Šipošovou a Evou Elekovou, ktoré zdolali aj v predchádzajúcich dvoch finále v Skalici a Košiciach. Bronz si odniesli Andrea Bundzelová s Lenkou Vandákovou po výhre 2:1 nad minuloročnými vicemajsterkami Viktóriou Mézesovou a Lesiou Slezákovou.
      

Séria, ktorú tvorí deväť zastávok vrátane veľkého finále v Bratislave pri Eurovei (14. - 15. augusta), bude o týždeň pokračovať ďalším dvojhviezdičkovým turnajom v Lieskovci pri Zvolene (17. - 18. 7.). Na HUSTE.tv najbližšie uvidíte ďalšie trojhviezdičkové podujatie z Košíc. 

      
      Finále: Marek Ludha, Ľuboš Nemec (1.) - Marek Jány, Andrej Patúc (11.) 2:0 (13, 15)
      O 3. miesto: Patrik Pokopec, Tomáš Patúc (2.) - Tomáš Halanda, Igor Horváth (5.) 0:2 (-15, -17)

   

      
      Finále: Barbora Tokošová, Jana Šimanicová (1.) - Ľubica Šipošová, Eva Eleková (2.) 2:1 (23, -18, 11)
      O 3. miesto: Viktória Mézesová, Lesia Slezáková (3.) - Andrea Bundzelová, Lenka Vandáková (6.) 1:2 (9, -15, -10)

      

Zápas o 3. miesto muži


semifinále

semifinále

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora