Volejbal - 09.02.2023 20:01

Semifinále volejbalového pohára len s polovicou minuloročných finalistov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Mužský aj ženský volejbalový pohár bude hľadať víťaza svojho 25. ročníka, pričom v hre je kvarteto tímov v oboch kategóriách. V hre ostala len polovica finalistov a chýba napríklad víťaz ženského pohára spred roka. Štyri sobotné semifinálové stretnutia, rovnako ako nedeľné finále, sa hrá v Poprade. Najbližšie to má fanklub prešovského mužstva, hoci ich obľúbenci prežívajú výrazne horšiu sezónu v medziročnom porovnaní. Zvyšní traja semifinalisti sú na tom v extraligovej tabuľke lepšie, no Pohár je odlišnou súťažou a zverenci Erika Digaňu to hodlajú potvrdiť na hracej ploche. Ženské semifinálové osadenstvo je tvorené tromi družstvami z hornej nadstavbovej skupiny a Novým Mestom nad Váhom.

Víťazkami ženského pohára zo sezóny 2021/22 sú volejbalistky Nitry. V tejto sezóne to však od Volley Projectu nie je ono. Nezmestil sa do nadstavbovej top štvorky a jeho pohárová cesta skončila už vo štvrťfinále. Narazil na VKP Bratislava, s ktorým prehrali dvakrát 1:3. Policajtky z hlavného mesta v semifinále dopĺňa aj mestský rival Slávia EU Bratislava, ktorý vyhral šťvrťfinále proti Prešovu 3:0 a 3:0. Tretie miesto ukoristila Trnava na úkor Brusna so strateným jediným setom doma aj vonku a Nové Mesto nad Váhom, ktorému žreb do cesty priradil Pezinčanky a zrodili sa dve pohodlné výhry 3:0.

Rieker UJS Komárno je víťazom minuloročného Pohára a cesta do semifinále viedla cez víťazstvá vo štvrťfinálovej A-skupine nad VKP a Prievidzou bez straty jediného setu. Druhé miesto berie bratislavské mužstvo, ktoré rovnako zdolalo Prievidžanov bez straty setu. B-skupina medzi elitnú štvoricu posunula Spartak Myjava, ktorá lámala Svidníčanov cez päť setov a následne doma zdolala Prešov nečakane hladko 3:0. Prešovčania predtým v repríze minuloročného finále zdolali Sláviu Svidník 3:2.

Vybrané zápasy z Final Four Slovenského pohára vysielame LIVE na Joj Šport

Semifinále Slovenského pohára mužov 2022/23
sobota 11.2. o 14:00: TJ Spartak Myjava - Rieker UJS Komárno
sobota 11.2. o 20:00: VKP Bratislava - VK Mirad UNIPO Prešov LIVE na Joj Šport
Finále mužov: nedeľa 12.2. o 16:00 LIVE na Joj Šport

Semifinále Slovenského pohára žien 2022/23
sobota 11.2. o 11:00: VK Nové Mesto nad Váhom - VKP Bratislava
sobota 11.2. o 17:00: Hit UCM Trnava - VK Slávia EU Bratislava LIVE na Joj Šport
Finále žien: nedeľa 12.2. o 13:00 LIVE na Joj Šport