Zimné športy - 23.01.2021 12:09

Nadšenci či samovrahovia? Takto Kitzbühel ešte nezišiel nik

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Už len vysoké rýchlosti zjazdárov môžu v rakúskom Kitzbüheli pôsobiť ako veľmi nebezpečná disciplína, no rozhodne nejde o najadrenalínovejší spôsob, akým sa táto zjazdovka dá zísť. Dôkaz ponúkla partia štyroch rakúskych parašutistov, ktorí vyskočili z vrtuľníka, aby následne ponad trať preleteli ako wingsuiteri.

Ide o adrenalínový šport z kategórie extrémnych, ktorý svoju tradíciu píše od 90. rokov a spadá pod Medzinárodnú leteckú federáciu. Kitzbühel je medzi fanúšikmi veľmi populárny pre svoju strmosť a lákadlom je aj záverečný skok. Lyže či snoubordy nie sú jediným spôsobom spustenia sa a v krátkom videu to dokázal Max Manow, Marco Waltenspiel, Felix Seifert a Marco Fürst.

Ako to už pri podobných kúskoch býva, Red Bull sa postaral o kvalitné kamerové spracovanie a nadšenci po celom svete si teraz tento kúsok môžu vychutnať. Experti, nadšenci alebo samovrahovia? Nech je to ako chce, táto cesta mala šťastný koniec, všetci pristáli mäkko s otvoreným padákom a do cieľa sa dostali tým najlepším možným spôsobom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora