Biatlon - 22.05.2019 13:24

Netradičné povinnosti Kuzminovej. Vyžrebuje banskobystrických súperov

Zdroj: sita/youtube

Hokejisti Banskej Bystrice už v stredu popoludní spoznajú mená súperov v skupinovej fáze Ligy majstrov 2019/2020. Spočiatku hrozilo, že pod Urpínom sa napriek zisku titulu nebude hrať nadnárodná súťaž, dôvodom bola vysoká finančná náročnosť na cestovanie. Vedenie "baranov" sa však dohodlo so zástupcami SZĽH a najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, podalo prihlášku do LM a čaká na to, proti komu bude hrať. Banskobystričania by sa radi vyhli súperom zo severu Európy.

Rovnako ako v minulosti, aj tentokrát je slovenský zástupca v LM nasadený do štvrtého koša a môže sa tešiť na súperov zvučných mien. V minulej sezóne hrala Banská Bystrica proti českej Plzni, švajčiarskemu Luganu a fínskemu tímu JYP Jyväskylä, rok predtým s fínskou Tapparou Tampere, rakúskym Salzburgom a nemeckým Wolfsburgom.


Súťaž aj tento raz priebeh žrebu prehľadne vysvetlila

Žreb nového ročníka LM sa uskutoční v stredu popoludní v rámci voľného dňa na majstrovstvách sveta v hokeji v Bratislave. Jednou z osôb, ktoré sa budú podieľať na žrebe, bude aj trojnásobná olympijská šampiónka, slovenská biatlonistka ruského pôvodu Anastasia Kuzminová. V prvej fáze LM 2019/2020 sa predstaví 32 tímov rozdelených po štyri do ôsmich skupín, do play-sa off kvalifikujú dva kluby z každej z nich. Prvenstvo bude v nasledujúcej sezóne obhajovať švédsky tím Frölunda Indians.