Biatlon - 24.02.2020 16:07

Ruských biatlonistov zobudila polícia. Hľadala doping

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Veľmi nepríjemný budíček si prežila dvojica ruských reprezentantov v biatlone. O šiestej ráno zažili na svojej izbe policajnú raziu, ktorej cieľom bolo nájsť doping, usvedčiť ich z jeho užívania a pobrať niekoľko osobných vecí. Tými nešťastníkmi boli Alexander Loginov a Jevgenij Garaničev. Prvý menovaný je dvojnásobným medailistom z nedávnych MS v Anterselve, druhý bral napríklad olympijský bronz z vytrvalostného závodu v Soči.

Do problémov ich namočil fakt, že v talianskej Anterselve nechýbal Alexander Kasperovič. Ten je síce už členom ukrajinského biatlonového tímu, no v minulosti na seba dostal značný tieň v súvislosti s ruskou dopingovou aférou. S Loginovom dokonca mal byť v každodennom kontakte, čo kompetentným zaváňalo problémom. Užívanie zakázaných látok je navyše v Taliansku trestným činom, čo do veci zamotalo aj policajné zložky.

Kým Garaničeva prekvapilo len nepríjemné prebudenie, všetka pozornosť bola sústredená na jeho spolubývajúceho. Tomu zabavili telefón, notebook aj niekoľko osobných vecí. Rusi v tom vidia tendenčný a účelový manéver. Vo štvrtok mali vyšetrovatelia ešte podané oznámenie ignorovať, no raziu načasovali na sobotné ráno, čiže v deň štafetového závodu. Napriek všetkému sa zúčastnil, no medaila z toho nebola. Pri svojej minulosti do značnej miery musí s podobnými zásahmi počítať. V roku 2014 dostal práve za doping dvojročný zákaz činnosti.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora