Biatlon - 31.08.2020 13:19

Kuzminovej konkurentka bola tajnou agentkou Bieloruska

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Zaujímavé informácie pod vplyvom súčasného bieloruského politického diania vyplávali aj o bývalej biatlonovej hviezde Darii Domračevovej. Tá bola poručíčkou tamojšej tajnej služby a v tejto pozícii fungovala do roku 2014, čiže v čase zbierania prestížnych ocenení v tomto športe. Kariéru ukončila v roku 2018 po olympiáde v Pjongčangu. Počas celej kariéry sa mohla popýšiť ziskom štyroch olympijských zlatých medailí a dvoch titulov majsterky sveta.

Bielorusi si zachovali názov svojej tajnej služby zo sovietskych čias, v ich podaní funguje pod skratkou KDB, a ani fungovanie sa príliš nelíši od komunistických čias, ktoré boli poznačené politickým útlakom. Domračevová v nej viedla svoj "dvojaký život" a popri tom hrdo reprezentovala svoju vlasť. V sezóne 2014/15 získala Veľký glóbus a radila sa medzi najväčšie rivalky našej Anastasie Kuzminovej.


Famózne bolo najmä jej vystúpenie v Soči, kde v piatich disciplínach vždy končila v prvej desiatke a hneď trikrát brala zlato.

Rodáčka z Minska v osobnom živote vytvorila pár s Nórom Olem Einarom Bjorndalenom a dvojica sa zároveň stala trénermi čínskeho biatlonového národného tímu. Ten mal byť pripravený na to, aby v domácom prostredí dokázal potrápiť gigantov tejto disciplíny, medzi ktorých patria práve rodiská prominentnej dvojice.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora