Biatlon - 25.11.2020 11:01

Prvé preteky biatlonu bez sestier Fialkových! TOTO je dôvod

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

 Úvodný víkend nového ročníka Svetového pohára v biatlone vo fínskom Kontiolahti bude bez sestier Paulíny a Ivony Fialkových. Dôvodom majú byť pozitívne testy na koronavírus v ich tíme. Informoval o tom facebookový profil Šport v RTVS. Neskôr web slovenskybiatlon.sk prišiel s informáciou, že štyria zo siedmich členov tímu sestier Fialkových mali v Štokholme pozitívny test na COVID-19. Musia zostať vo Švédsku, až kým nebudú mať testy negatívne. Ďalšie testovanie by mali absolvovať v piatok, resp. v nedeľu alebo pondelok.

Znamená to, že v ženskom tíme SR v úvodný víkend SP 2020/2021 nastúpia iba výkonnostne slabšie pretekárky Veronika Machyniaková a Henrieta Horvátová. "Slovenská reprezentácia minimálne pre prvý víkend SP prichádza o Paulínu a Ivonu Fialkové, ich trénerov Annu Murínovú s Jakubom Leščinským, fyzioterapeuta Jakuba Hudáka a dvojicu servismanov Mihu Plahutnika a Štefana Lichoňa. V praxi to znamená, že aj slovenský tím, ktorý je pripravený na štart a už je v Kontiolahti, nebude mať k dispozícii fyzioterapeuta ani polovicu servisného tímu. Fungovať bude viac-menej provizórne, pretože okrem šestice pretekárov budú v dejisku len tréner Tomáš Kos a servismani Dušan Otčenáš a Samuel Závalec," uvádza web slovenskybiatlon.sk.

Sestry Fialkové sa na štart nového ročníka SP pripravovali vo švédskom Idre a do Kontiolahti sa mali presunúť s nemalými ambíciami. "Vo Švédsku bolo super, dobré podmienky. Sem-tam nás potrápili strelnica a vietor, ale to k tomu patrí. Som zvedavá, čo z toho vzíde na prvých pretekoch Svetového pohára," povedala Paulína Fialková ešte v utorok pre RTVS.

V sobotu budú v Kontiolahti na programe vytrvalostné preteky žien na 15 km a mužov na 20 km. O deň neskôr prídu rad rýchlostné preteky žien na 7,5 km a mužov na 10 km. V Kontiolahti sa uskutoční aj kompletné 2. kolo SP, a to od 3. do 6. decembra.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora